Sobotka bude ve Valticích jednat o pomoci vinařům kvůli mrazům

21.05.2016 6:27

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes navštíví jižní Moravu, aby diskutoval se zástupci vinařů o škodách, které jim způsobily letošní dubnové mrazy, a o možné pomoci. Škody vinaři odhadují na více než miliardu korun.

Sobotka bude ve Valticích jednat o pomoci vinařům kvůli mrazům

Setkání se kromě prezidenta Svazu vinařů ČR Tibora Nyitraye zúčastní i jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), který by chtěl zřídit fond nepojistitelných rizik, prosazuje také změnu podmínek pro získání dotací na pojištění vinic. Problémy se podle Haška týkají hlavně velkých podniků. Některé z nich, například Bohemia sekt či Znovín Znojmo, se kvůli vysokým nákladům ani nepojišťují.

Mrazy na konci dubna postihly nejvíce vinice na Znojemsku a v okolí Bzence. V některých ojedinělých místech vinaři vyčíslili ztrátu úrody až na 80 procent. Problém mají především mladé vinohrady.

Sobotka se ještě dopoledne zúčastní také zahájení plavební sezony na Novomlýnských nádržích a v poledne přijede na Mikulovské trhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …