Sobotka odmítl, že je se Zemanem "menší kamarád". V klíčových otázkách se prý shodují

14.07.2013 12:36

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka usedl ve studiu České televize proti moderátoru Otázek Václavu Moravcovi. V debatě se dostali ke vztahu prezidenta Miloše Zemana k Sobotkově straně a osobě samotného předsedy. Ten si rozhodně nemyslí, že by s prezidentem byl "menší kamarád", než Michal Hašek.

Sobotka odmítl, že je se Zemanem "menší kamarád". V klíčových otázkách se prý shodují
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

„Máte pocit, že pro Miloše Zemana je nyní lepším přítelem než vy Michal Hašek?“ zajímal se Václav Moravec.  „O tom politika není, a rozhodně ne v ČSSD,“ ujistil Sobotka. Je prý přesvědčen, že v klíčových programových otázkách ČSSD s prezidentem nachází přirozenou shodu.  

Pak moderátora zajímalo, zda si nemyslí, že prezidenta rozčílily i „naschvály“ kalibru pozvání jeho odpůrců Jiřího Dienstbiera a Vladimíra Špidly do stínové vlády. „To nejsou žádné naschvály, to je právo předsedy strany sestavit si stínový kabinet,“ kroutil hlavou opoziční lídr.  

Vládu podle něj sestavuje předseda strany, a to i když má po vítězných volbách sestavit skutečnou vládu. „Tohle nebyl žádný vzkaz Miloši Zemanovi, ale voličům ČSSD, aby jí věřili,“ vysvětloval.

Podle něj je nesmyslné zatahovat ČSSD do války s levicovým prezidentem, kterého strana ve druhém kole prezidentských voleb podpořila.

Moderátor mu pak ještě připomněl ostré výroky hradního kancléře Mynáře, vygradované prohlášením, že Sobotka je stejně slabý, jako stisk jeho ruky. „Myslíte, že má cenu polemizovat s panem Mynářem?“ zeptal se Sobotka s úsměškem. Kancléř je podle něj placen z peněz daňových poplatníků a má vystupovat jako státní úředník, ne se angažovat politicky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…