Sobotka promluvil s médii o návštěvě u prezidenta. A hradní Ovčáček pak naznačil, jak to bylo doopravdy

10.12.2014 22:01

Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček se na sociální síti Facebook vyjádřil ke schůzce Miloše Zemana s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Zatímco předseda vlády nebyl při setkání s novináři příliš konkrétní, Ovčáček přece jen trochu poodhrnul oponu ze setkání obou politiků.

Sobotka promluvil s médii o návštěvě u prezidenta. A hradní Ovčáček pak naznačil, jak to bylo doopravdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Šéf vlády Sobotka po schůzce oznámil, že se budou nejvyšší ústavní činitelé země scházet častěji, aby příště Česká republika mluvila na mezinárodním poli jedním hlasem. Sobotka věří, že se to bude dařit. Naznačil také, že s prezidentem mluvil o dění kolem 17. listopadu letošního roku i o tom, co tomu předcházelo. Odmítl však být konkrétnější.

Stojí za pozornost, že Ovčáček popsal schůzku poněkud jinak. Zdůraznil mimo jiné, že nešlo o žádné zvláštní jednání, ale o standardní konzultační schůzku.

„Pan premiér nezmínil po celou dobu schůzky žádný z podstatných rozdílů mezi panem prezidentem a jím v oblasti zahraniční politiky. Během dnešní diskuze na Pražském hradě se pan premiér i pan prezident nezmínili o událostech 17. listopadu 1989. O výrocích pana prezidenta nepadla jediná věta," shrnul Ovčáček obsah schůzky.

Co přesně napsal Jiří Ovčáček o schůzce na Facebook:

Pan prezident se setkal na Pražském hradě na pravidelné, standardní konzultační schůzce s panem premiérem. Tato setkání budou pokračovat i v budoucnu. Tématem debaty byla zahraniční politika. Pan premiér nezmínil po celou dobu schůzky žádný z podstatných rozdílů mezi panem prezidentem a jím v oblasti zahraniční politiky.
Během dnešní diskuse na Pražském hradě se pan premiér i pan prezident nezmínili o událostech 17. listopadu 1989. O výrocích pana prezidenta nepadla jediná věta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…