Sobotka se sejde s europoslanci, proberou migraci

09.10.2015 6:02

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se dnes setká s českými europoslanci. Bude s nimi mluvit o migrační krizi, využívání a rozvoji digitálních technologií nebo energetické spolupráci v rámci Visegrádské skupiny (V4). Premiér se s europoslanci poprvé setkal loni na začátku června. Dnešní schůzka je podle tiskového odboru vlády první pracovní schůzkou.

Sobotka se sejde s europoslanci, proberou migraci
Foto: Radim Panenka
Popisek: Bohuslav Sobotka v USA

Jde o druhé setkání pana premiéra s europoslanci. První schůzka byla spíše seznamovací, toto setkání bude první ryze pracovní,“ řekla ČTK Michaela Horáková z tiskového odboru. Zatím není jasné, zda se schůzky v Poslanecké sněmovně zúčastní všech 21 českých europoslanců.

Evropský parlament se podílí na schvalování legislativy Evropské unie. Společně s Radou ministrů také rozhoduje o evropském rozpočtu. Své zástupce mají v Bruselu všechny české parlamentní strany kromě Úsvitu – Národní koalice a hnutí Svoboda a přímá demokracie. Jednoho europoslance má mimoparlamentní Strana svobodných občanů.

V europarlamentu jednotlivé národní strany spolupracují v rámci parlamentních frakcí. Tyto frakce nebo také skupiny fungují podobně jako poslanecké kluby v českém parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…