Sobotkův požadavek je roztomilý. Ať mě klidně vyhodí, reagovala Benešová

27.06.2013 15:00

Marie Benešová už přišla o post místopředsedkyně ČSSD i post ve stínové vládě. Teď přijala místo ministryně spravedlnosti ve vládě Jiřího Rusnoka a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka ji vyzval, aby opustila stranu. V rozhovoru pro server Týden.cz ale prohlásila, že sociální demokraty neopustí.

Sobotkův požadavek je roztomilý. Ať mě klidně vyhodí, reagovala Benešová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

Podle Benešové je Sobotkova výzva roztomilá. Nechce se prý nechat moralizovat od lidí, kteří dopustili, aby České republice po mnoho let vládl pravicový prezident.

Je to od pana Sobotky velice roztomilé

„Je to velice roztomilé. Co jsem té straně udělala za ostudu? Pouze se účastním vlády odborníků. Byla jsem oslovena jako odborník. Pokud vím, tak strana v sobotu přijala usnesení, že nebude vysílat své lidi do této vlády. Ale já nebyla vyslaná stranou, takže jsem žádné usnesení neporušila. Já byla oslovená jako odborník,“ uvedla v rozhovoru pro Týden.cz.

Ať si mě klidně vyloučí

Proto se Benešová nehodlá vzdávat členství v ČSSD. Rýpla si, že se do strany vrací lidé, kteří jí dříve udělali ostudu. Ona sama ale sociální demokracii nijak nepoškodila, a tak nehodlá sama odcházet. „Tak ať mě klidně vyloučí. To je jejich problém,“ dodala. Nepředpokládá, že by její angažmá v úřednické vládě nějak poškodilo ČSSD.

Vyloučila, že by plánovala kandidovat za zemanovce ve Středočeském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…