Šok: Britské firmy na brexitu vydělají. Víte, kde to píšou?

04.02.2020 12:07

Podnikatel Petr Viktorýn se vyjádřil ke zprávě serveru Aktuálně.cz, který informoval o tom, že britské podniky čeká výrazné oživení výroby. Předpovídá to průzkum, že společnosti zkrátka nebudou ohroženy brexitem.

Šok: Britské firmy na brexitu vydělají. Víte, kde to píšou?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Britská vlajka

„Toto téma jsem řešil před dvěma roky i v Rusku, kdy mi na konkrétních příkladech vysvětlovali, jak Rusku pomohlo tzv. embargo na potraviny z EU, což na uvolněném trhu vytvořilo prostor pro vlastní výrobky… a zbytek doplnily výrobky z USA!!!“ napsal Viktorýn.

„Ano, USA tehdy hecovaly EU, aby uvalila obchodní embargo na Rusko a okamžitě se zvýšil export z USA do Ruska o 8 %. Británie na tom bude podobně, emoce se uklidní a vnitřnímu trhu to leda pomůže. Nové pracovní příležitosti, nové obchodní vazby, bez omezování pseudopravidly z EU… Bravo!“ uvedl Viktorýn.

Britské podniky podle zprávy serveru Aktuálně.cz brexit neohrozí. Jak vyplývá z průzkumu Sdružení britského průmyslu, britské podniky očekávají v příštích třech měsících nejvýraznější oživení výroby za více než rok. Výsledky šetření jsou podle všeho další známkou růstu důvěry v britskou ekonomiku v důsledku poklesu nejistoty kolem brexitu. K němu došlo v pátek o půlnoci.

„Je skvělé vidět, jak se podnikatelská důvěra zlepšuje. Teprve se však ukáže, zda se to projeví rovněž v (podnikatelské) aktivitě,“ řekla k tomu hlavní ekonomka CBI Rain Newtonová-Smithová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…