Soud v JAR možná vynese rozsudek nad Krejčířem za pokus o vraždu

11.09.2015 6:51

Soud v Jihoafrické republice na dnešek stanovil datum vynesení rozhodnutí o výši trestu, který uloží Radovanu Krejčířovi za pokus o vraždu a únos a za pokus o přechovávání narkotik. Vinným ho z těchto činů shledal už na konci srpna. Zda se Čech dnes ale dozví, na jak dlouho poputuje do vězení, není jasné. Kvůli úrazu a operaci jeho obhájkyně by líčení mohlo být odročeno.

Soud v JAR možná vynese rozsudek nad Krejčířem za pokus o vraždu
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Soud v Johannesburgu uznal Krejčíře před více než dvěma týdny vinným z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který zmizel i s 25 kilogramy pervitinu určeného pro Krejčíře. Krejčíř v minulosti vinu opakovaně odmítl. Jedná se o jeho první odsouzení v JAR, kde je obžalován hned v několika různých případech.

Rozhodnutí o výši trestu by podle původního oznámení soudu mělo padnout právě dnes. Jihoafrický server The Citizen, který dlouhodobě o Krejčířově kauze informuje, ale uvedl, že proces je dočasně zastaven. Důvodem je úraz kolena, který si údajně přivodila Krejčířova obhájkyně Annelene van den Heeverová. Kvůli tomu musel soud na konec září odročit už i rozhodování o žádosti Krejčíře o propuštění na kauci. Zda ale soud už rozhodl i o odročení dnešního vyřčení výše trestu, list nepíše.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…