Soud v Lounech se začal zabývat nelegálním převozem uprchlíků

26.11.2018 10:55

Soud v Lounech se dnes začal zabývat nelegálním převozem uprchlíků z Maďarska přes ČR do Německa. Údajný hlavní organizátor převozu Syřanů Muhammad Tahír Saíd Muhammad Hasan dnes vinu odmítl. Za organizování převozu a umožnění nedovoleného překročení státní hranice mu hrozí obžalovaným až osm let vězení.

Soud v Lounech se začal zabývat nelegálním převozem uprchlíků
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Za nelegálním převozem uprchlíků stojí podle obžaloby organizovaná skupina pěti lidí, čtyři pobývají v České republice, pátý žije na Ukrajině. Ten požádal, aby se hlavní líčení konalo bez něj.

K soudu se dnes jeden z mužů nedostavil. Vzhledem k tomu, že nepožádal o líčení bez jeho účasti, byl jeho případ vyloučen k samostatnému řešení.

Skupina podle obžaloby jezdila pro syrské uprchlíky do Maďarska, odkud je přes Slovensko a Českou republiku přes přechod Hora svatého Šebestiána na Chomutovsku vozila do Německa.

Policisté odhalili dvě cesty s uprchlíky. Za každého uprchlíka skupina podle obžaloby žádala 500 dolarů (11.400 korun). Součástí organizované skupiny byl ještě jeden Čech, kterého už v roce 2015 pravomocně potrestal soud v Německu pokutou 800 eur (20.700 korun).

Obžalovaný Muhammad Tahír Saíd Muhammad Hasan dnes řekl, že hlavním organizátorem převozu uprchlíků byl jeden Syřan.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…