Soukup se zase rozjel: „Kalousek byl ožrala. Poslanci berou 150 litrů.“ A přidal vtip o Klausovi

29.06.2019 11:10

V den, kdy školáci dostávali vysvědčení, se o slovo opět přihlásil ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup. V pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa. A zatímco rodiče doma chválili své ratolesti za obstojné studijní výsledky, Soukup tepal poslance. V jejich parlamentní kantýně se prý zastavil čas. „Tam se napapinkáte skoro zadarmo,“ nechal se slyšet Soukup. A ukázal na kameru jídelní lístek, podle kterého ve Sněmovně dostanete zmrzlinu za 9 korun.

Soukup se zase rozjel: „Kalousek byl ožrala. Poslanci berou 150 litrů.“ A přidal vtip o Klausovi
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Moje zprávy s Jaromírem Soukupem

Zatímco ve většině restaurací v České republice si dnes dáte obědové menu asi tak za 120 korun, na jednom místě v této zemi se podle Soukupa zastavil čas. „Jedno místo v republice, kde se napapinkáte skoro zadarmo, je parlament. Tam se zastavil čas. Tam platí jiný pravidla. Tam lítají pečení holubi do pusy,“ sdělil divákům svůj názor pan ředitel.

Přišel na to prý minulý týden, když se byl ve Sněmovně podívat a omrknul i jídelní lístek zákonodárců. Dočetl se tam, že hovězí s rýží si můžete ve Sněmovně dát za 76 korun, kuřecí stehno s rýží dokonce jen za 53 korun, vepřová játra na cibulce s bramborem a s tatarkou za 43 korun a vepřový steak s bramborem a s oblohou za 107 korun.

„Na to že berou 150 litrů, tak to není špatný, tam jsou takový ceny jako za socialismu,“ okomentoval to Soukup. „A co mě teda rozesmálo je kopeček zmrzliny za 9 korun, to teda opravdu nikde nedostanete,“ dodal ještě.

Soukup je prý zvyklý vařit si sám. Svými kulinářskými výtvory údajně okouzlil nejednu dámu. Ale pro poslance by nevařil. Proč? „Já vařím jenom pro hodný lidi,“ vysvětlil.

Poté věnoval pozornost slovní přestřelce exprezidenta Václava Klause staršího a předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska.   

Kalousek napsal o Klausovi, že je to ruský agent. Klaus brzy kontroval, že si Kalousek asi vyšel na dlouhou procházku s Johnniem Walkerem. „Johnnie Walker je whisky,“ vysvětlil Soukup. „Tím chtěl (Klaus) naznačit to, co jsme tak nějak všichni tušili, že Kalousek byl ožrala,“ pokračoval.   

Nešetřil však ani Václava Klause, o němž se rozhodl vyprávět vtip. „Víte, jaký je rozdíl mezi Václavem Klausem a Bohem? Bůh si o sobě nemyslí, že je Klaus.“

Když se pořad nachýlil ke konci, Soukup se ještě jednou vrátil k poslanecké kantýně. Všem, kterým zbyla v kapse poslední padesátikoruna, připomněl, že se pořád mohou obstojně najíst po boku poslanců. Jen musí najít někoho, s kým se do té kantýny dostanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…