Spekulace: V Rusnokově vládě by mohl být legendární spisovatel Pavel Kohout

27.06.2013 10:16

Designovaný premiér Jiří Rusnok od rána pokračuje v jednáních s možnými kandidáty na ministry. Sešel se se spisovatelem Pavlem Kohoutem. Kohout při odchodu z Kramářovy vily nechtěl jednání komentovat. Řekl jen, že vše napíše do svého sobotního fejetonu, který vychází v jednom z českých deníků.

Spekulace: V Rusnokově vládě by mohl být legendární spisovatel Pavel Kohout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Spisovatel Pavel Kohout z Kramářovy vily odešel po deváté hodině dopolední. Novinářům řekl, že od Rusnoka dostal dárek k narozeninám. K možnému působení v úřednickém kabinetu se však nevyjádřil. Řekl jen, že vše napíše do svého sobotního fejetonu, který vychází v jednom z českých deníků. Spekuluje se o tom, že mohl dostat nabídku na post ministra kultury.

Některá jména už jsou jistá

Nabídku na působení v Rusnokově vládě zatím přijal Martin Pecina, který se má vrátit na ministerstvo vnitra, a Marie Benešová (ČSSD), která míří na ministerstvo spravedlnosti.

Ministrem zemědělství by se podle zdrojů ČTK měl stát současný šéf Potravinářské komory Miroslav Toman. Nabídku na ministerský post dostal i někdejší diplomat Jan Kohout, v několika dnech se rozmyslí. Možnost pokračovat na postu ministra školství naopak odmítl ministr končící vlády Petr Fiala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…