Spokojený český důchodce? Vláda do reklamy koupila cizí fotku z agentury

10.02.2023 13:14

Česká republika letos slaví 30. narozeniny. Vláda Petr Fialy se k roku 1993 vrací i v připravené kampani. Jen to má háček. Fotografie se spokojenými Čechy a Češkami budou fotografie a videa zakoupené ve fotobankách. Za narozeninovou kampaň dá vláda 9,5 milionu korun.

Spokojený český důchodce? Vláda do reklamy koupila cizí fotku z agentury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka České republiky

Česko slaví narozeniny a vláda k tomu připravila kampaň, která běží od 6. února do 19. března.

„V průběhu třiceti let jsme prošli i řadou emotivních a náročných zkoušek, ale dokázali jsme je zvládnout. Občané naší země projevili obrovské odhodlání, sounáležitost a solidaritu,“ uvedl Pavel Lupjan, vedoucí Oddělení strategické komunikace Úřadu vlády ČR.

Fotografie a videa, která zachycují významné okamžiky Česka, jako např. zvolení Václava Havla prezidentem či vítězství na zimních olympijských hrách v Naganu v roce 1998. Slavné okamžiky jsou zachyceny na fotografiích a videích zakoupených ve fotobankách.

I kvůli nim bude podle informací serveru iDNES.cz stát tato kampaň 9,5 milionu korun a Lupjan dal najevo, že je to podle něj v pořádku.

„V žádné fázi procesu přípravy a tím pádem ani v objednávce nebylo definováno ani požadováno, že se má ze strany dodavatele jednat o originálně natočené záběry. Vzhledem k tomu, že některé spoty mají významnou vazbu do historie - živelné pohromy, vstup do NATO a další - je část záběrů autentických z archívu ČT a část může pocházet z databanky,“ uvedl na dotaz iDNES.cz.

Třeba dvojice důchodců, která při procházce v parku oslavuje Česko jako jednu z nejbezpečnějších zemí na světě, pochází ze hraničí a v minulosti na stejné fotografii propagovala turistiku. Dvojice stavbařů zahloubaná nad projektem, která má připomínat rozvoj českého stavebnictví, se objevila za mořem v reklamě na stavařský program jedné americké vysoké školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud chce, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 10.02.2023 13:36:04
vláda opravdu zjistit jak si stojí u důchodců,je to jednoduché,,Referendum,, Tři otázky a má jasno,, Velmi spokojen,,Spokojen,,Nespokojen,,Pak nemusí utrácet za lživou reklamu,,To signalista ale nechce,,On se pravdy bojí,,

|  6 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…