Společnosti vlastnící TV Nova snížila agentura S&P rating

01.12.2012 10:15

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poors' snížila mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) hodnocení dlouhodobých závazků. Rating společnosti provozující přední evropské TV stanice, v Česku televizi Nova, klesnul z dosavadního B- na CCC+. Opatřila jej tak negativním výhledem, jenž může znamenat další zhoršení.

Společnosti vlastnící TV Nova snížila agentura S&P rating
Foto: Hans Štembera
Popisek: Za tisíc korun si toho v příštím roce budeme moct koupit možná zase míň

Provozní ztráta CME ve třetím čtvrtletí stoupla z 250 milionů loni na nynějších 357 milionů korun. Proti původním očekáváním pro tento rok CME ani nedosáhne kladného volného cash flow.

Standard & Poors' dále považuje současnou kapitálovou strukturu CME ve výhledu několika příštích let za neudržitelnou a likviditu společnosti tak označila jako slabou. Zdroje likvidity by totiž podle agentury v příštích šesti až dvanácti měsících nemusely stačit k financování normálního provozu.

Součástí skupiny CME je i společnost CET 21, která licencuje vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport a české verze hudební stanice MTV.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…