StBácký manuál. Asi fake, ale pan Kalousek je bohužel realita. Sítí se šíří fake news o Kalouskově vile

23.11.2018 14:54

Miroslav Kalousek vyrukoval ještě před hlasováním o důvěře s novým argumentem. Udržovat u moci stíhaného premiéra, který maří vyšetřování, je prý proti poslaneckému slibu. A také tvrdí, že proti němu používají Stbácký manuál. Na jeho Twitteru bylo zase veselo.

StBácký manuál. Asi fake, ale pan Kalousek je bohužel realita. Sítí se šíří fake news o Kalouskově vile
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

Dnes se bude hlasovat o vyslovení nedůvěry vládě premiéra Andreje Babiše. Asi nikoho nepřekvapí, že Miroslav Kalousek, který se proti Andreji Babišovi vymezuje již dlouho, pro něj hlasovat nebude. „Udržet ve funkci předsedy vlády trestně stíhanou osobu, která maří vyšetřování, je v rozporu s ústavním slibem každého poslance a ohrožuje to principy právního státu,“ tvrdí předseda poslaneckého klubu TOP 09. Zda tímto tweetem hodlá někoho zviklat či chce pouze promluvit poslancům ČSSD, ANO či KSČM do duše, není známo.

 

Anketa

Kdyby se prokázalo, že Babiš čerpal dotaci na Čapí hnízdo neoprávněně, vadilo by vám to?

14%
86%
hlasovalo: 23719 lidí

„Už nejsme právním státem. Už ne. Toto by neustál vrcholný politik ani v Číně. Aktuálně se řadíme někam kolem KLDR. Tam by to ještě šlo. A bude hůř, pokud pan Hamáček svá slova ‚já jsem zárukou‘, jakožto ministr vnitra uvede v jiný reál, než optimista mého typu pochopil,“ stýská si k tomu Michaela Kudláčková.

 

A Kalousek si všiml i něčeho jiného. Novinář Jindřich Šídlo tvrdí, že se znovu šíří e-mail, ve kterém je Kalousek označován za majitele vily v Bechyni. „Jde do tuhého, řetězovými maily se už zase šíří fotografie vily Kalouska s bazénem s umělým vlnobitím a helioportem,“ píše. Kdosi vyhrabal článek Fora24 z roku 2017, podle kterého jde o vilu Billa Gatese.

 

Kalousek údajné šíření mailů komentuje takto: „StBácký manuál. Nic nového se nenaučili a nic také nezapomněli. Bohužel to na spoustu lidí funguje“.

 

Nicméně, někteří šťouralové se Šídlovi smějí, že si spletl helioport s heliportem. „Helioport? Že by přistávací plocha pro Slunce? Ten Mira se nezdá,“ píše Stanislav Hledík.

 

„Zdravím, ano, je to asi fake, ale pan Kalousek je bohužel realita...“ říká k tomu Jaroslav Kalasnikov.

 

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …