Stačilo! Ti, kterým se Evropa nelíbí, ať vypadnou! napsali Maďaři. Belgický list varuje před rostoucím rizikem atentátů

18.08.2017 17:56

Podle ohlasů světových médií byl teroristický útok v Barceloně i útokem na západní životmí styl. Řada deníků také upozornila na to, že možnost zabránit podobným atentátům islamistů na takzvané „měkké cíle“ je přes veškeré snahy úřadů omezená a absolutní bezpečí je jen iluzí. Píše to server E15.cz s odvoláním na ČTK.

Stačilo! Ti, kterým se Evropa nelíbí, ať vypadnou! napsali Maďaři. Belgický list varuje před rostoucím rizikem atentátů
Foto: Archiv
Popisek: Španělská vlajka

Francouzský list Soud-Ouest například upozornil na to, že tento nový brutální útok na náš způsob života musí Evropany ještě více stmelit v jejich odporu proti tomuto ohavnému vydírání, kterému jsou vystaveni. „Stejně jako se cítili v listopadu 2015 jako Pařížané, v březnu 2016 jako Belgičané, v prosinci 2016 jako Berlíňané a na jaře 2017 jako Londýňané či Švédi, mohou se od včerejška cítit o to více jako ‚Barcelonés‘,“ míní francouzský deník.

Podle britského deníku The Guardian je poslední tvrdou lekcí skutečnost, že vždy existuje něco nebo někdo, komu se podaří proklouznout. „Nice, Berlín, Londýn, Stockholm. Jak tohle skončí?“ ptá se v komentáři další britský list The Times. Podle listu je nejlepší odpovědí boj s hlubšími příčinami problému. „S fanatickým překrucováním poselství islámu, ze kterého se rodí kult smrti, jenž nepotřebuje nic jiného než kreditní kartu, řidičský průkaz a internet, aby se mu dařilo,“ uvedl list. 

Původní text ZDE.

Belgický list De Tijd uvádí, že je patrné, že hrozba terorismu z Evropy jen tak nezmizí. Tím, jak teroristická organizace Islámský stát ztrácí půdu pod nohama, roste podle listu riziko podobných atentátů. Absolutní bezpečí je podle deníku iluze. 

Rakouský list Der Standard napsal, že obětí teroristického útoku se může stát každý. „Jak moc se tím necháme ovlivnit v každodenním životě, je na každém z nás,“ uvedl list.

List Corriere della Sera z Itálie kritizuje teroristy, jejichž představou o válce je zabíjet mladé lidi, kteří si v létě vyšli do města. Vyzval také k tomu, aby se Evropa nepodvolila primitivní ideologii. 

Své napsal i řecký deník Kathimerini 2 podle jeho slov potřebujeme činy. Rumunský list Adevarul pak vyzval k většímu sdílení informací v rámci Evropy. 

„Stačilo! Ti, kterým se Evropa nelíbí, kterým se nelíbí evropská kultura, místní zvyky, ať vypadnou! Je úplně jedno, jestli náleží do první nebo x-té generace, je jedno, kde se narodili. Ať okamžitě vypadnou tam, kde mohou jim podobné odpalovat, střílet, najíždět do nich dodávkami a bodat noži,“ napsal konzervativní maďarský list Magyar Idök.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…