Starosta Dolních Počernic: Věřím, že se ODS vrátí na vrchol, ale…

30.08.2015 15:19

Ačkoliv se ODS nedaří vzpamatovat z kataklyzmatu let minulých, v Dolních Počernicích s převahou vládne již více než patnáct let. Naši redakci zajímalo nejen to, čemu přičítá Zbyněk Richter (ODS) tak dobré výsledky, ale zevrubně jsme hovořili především o investicích, které se promítnou do života občanů v Dolních Počernicích.

Starosta Dolních Počernic: Věřím, že se ODS vrátí na vrchol, ale…
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta městské části Praha - Dolní Počernice Zbyněk Richter (ODS)

Pane starosto, kdy by měla být dokončena revitalizace Zámeckého parku? A prozradíte nám, co nového nabídne občanům?

Revitalizace zámeckého parku by měla být ukončena 30.9.2015. Našim občanům a nejen jim nabídne kvalitní veřejný prostor k trávení volného času v revitalizované přírodní a kulturní památce. Stavební úpravy zahrnují vytvoření nové cestní sítě včetně schodišť, opravu zámecké zdi a vstupních vrat, instalaci cvičebních prvků pro seniory a nového mobiliáře, veřejné osvětlení, nové mosty a lávky, protipovodňová opatření, realizaci ukázkových zahrad, naučnou stezku, výsadby zeleně, pobytovou louku, odstranění ekologické zátěže a rekultivaci ploch a další drobnější úpravy, to vše za souhlasu orgánů památkové péče.

Ačkoliv se na území Dolních Počernic nachází největší rybník v Praze, koupaliště zde není. Neuvažovali jste o jeho vybudování?

Počernický rybník je ve vlastnictví Hl. m. Prahy, o vybudování koupaliště v této přírodní památce se neuvažuje.

Jestliže jsme u investic. Co pro Vás bylo hlavním impulsem pro vybudování kruhového objezdu na křižovatce u školy? A především, jste Vy sám spokojen s řešením kruhového objezdu? Neobáváte se, že způsobí více škody, než užitku? Přeci jen již jeho umístění, které není uprostřed silnice, značně komplikuje jízdu zejména autobusům.

Kruhový objezd byl vybudován v rámci programu BESIP. Z důvodu nesouhlasu vlastníka přilehlých pozemků (při přípravě projektu byl souhlas přislíben) ve stavebním řízení, nemohlo být vybudováno parkoviště, které mělo sloužit pro automobily, přivážející děti do školy, takže dopravní situace zde bude poněkud komplikovaná. Samotný kruhový objezd je vybudován tak, že umožňuje průjezd autobusům i nákladním automobilům.

A kdy by měly být dokončeny stavební práce, které probíhají v ulici Nad rybníkem?

Realizace veřejně prospěšné stavby Kanalizačního sběrače „H“ by měla být ukončena v letošním roce.

Stroje, které se na výstavbě kanalizace podílí, značně poškodily silnici. Vrátí se do původního stavu? Kdy?

Poškozená silnice bude stavbou uvedena do původního stavu, naše MČ nyní připravuje s Hl. m. Prahou celkovou rekonstrukci ul. Národních hrdinů v úseku od mostu přes Rokytku po ul. Nad Rybníkem.

Již v loňském roce byla vybudována z mostu na Vinici nová cesta, na níž je ale od té doby zákaz vjezdu. Za jakým účelem tak byla cesta vystavěna?

Výstavba této cesty (ul. V Padolině) byla zahájena z důvodu nutnosti alternativní obsluhy naší lokality „Vinice“, dále z důvodu zamezení stékání zeminy a ostatních nečistot při přívalových deštích do ul. Nad Rybníkem, které výrazně ovlivňují bezpečnost silničního provozu na této ulici. Tato situace se výrazně projevila např. v červnu 2013. V neposlední řadě by tato ulice měla obsluhovat území Technologického parku, který je v této lokalitě navržen Urbanistickou studií Dolní Počernice – sever.

Na jaké novinky se mohou občané Dolních Počernic těšit v druhé polovině roku?

Já osobně bych se spokojil zdárným ukončením všech investičních akcí, které v naší MČ právě probíhají a doufám, že se z toho budou těšit i naši občané.

Volby v Dolních Počernicích vyhráváte s přehledem nepřetržitě již od roku 1988 a v politice působíte již od roku 1990. Na rozdíl od řady Vašich kolegů na Vás nikterak negativně nedopadla ani krize, kterou si ODS prochází. Čemu přičítáte tak dobré výsledky? A neměl jste někdy Vy sám chuť se vším praštit?

Své úspěchy v komunální politice přičítám jako dolnopočernický rodák každodennímu kontaktu s našimi občany, pokoře ke svému poslání a selskému rozumu. Všechno má ale jednou svůj konec.

Myslíte, že se ODS vrátí zpět na vrchol nebo jsou doby její největší slávy definitivně pryč?

Na vrchol se ODS může samozřejmě vrátit, ale zopakovat volební výsledek např. z roku  2006 v hl. m. Praze se jí podaří asi těžko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Synková

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…