Starostové budou hledat nástupce Gazdíka. Nový předseda sám nic nevyřeší, varuje komentátor

12.04.2019 14:10

Starostové a nezávislí si v sobotu zvolí nové vedení. Petr Gazdík už nechce být předsedou. Komentátor Miroslav Korecký si položil otázku, zda si Starostové konečně ujasní, kdo jsou. Korecký má za to, že straně škodí téma „Antibabiš“ i velká kritika prezidenta Miloše Zemana, případně Ruska a ruského prezidenta Vladimira Putina.

Starostové budou hledat nástupce Gazdíka. Nový předseda sám nic nevyřeší, varuje komentátor
Foto: archiv starosty
Popisek: Vít Rakušan

Petr Gazdík, dlouholetý komunální politik v obci Suchá Loz, dokázal dostat Starosty a nezávislé do Poslanecké sněmovny a provedl je prvními lety rozkoukávání se v Poslanecké sněmovně. Ale teď má pocit, že Starostové potřebují nějaký nový impulz, aby mohli dál růst a nepotáceli se stále jen kolem pěti procent voličské přízně.

Miroslav Korecký má však za to, že výměna jednoho předsedy za jiného nebude stačit, pokud si členové STAN neřeknou, co pravdu chtějí. Komentátor však pochybuje, že se to podaří. „O tom, jakou váhu klade STAN na vyjasnění programového profilu, svědčí i fakt, že na sobotním sněmu je na to vyčleněna půlhodina, tedy méně, než zaberou zdravice hostů,“  podotkl v textu uveřejněném na serveru iDNES.cz.

Snad si Starostové myslí, že výraznější profilaci nepotřebují. Koreckého však překvapuje, proč se v některých otázkách STAN projevuje tak ostře.

„O to více proto překvapuje jeho už několik let se přiostřující kurz, který charakterizuje téma Antibabiš, tvrdá rezistence vůči prezidentovi nebo výrazně protiruská politika. Zatímco k naturelu třeba aktivistické TOP 09 řízný kurz sedí, v pragmatickém starostenském hnutí působí taková politika či žaloby na prezidenta pro velezradu dost cizorodě,“ zdůraznil komentátor.

O post předsedy se uchází dosavadní místopředseda Vít Rakušan a Korecký si hodlá počkat na to, zda se projeví jako tahoun nebo spíše jak politik, který se bude snažit takřka s každým domluvit na nějaké širší koalici, která prozatím vždy zkrachovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…