Státní pokladna přijde o dalších 16 miliard. Brusel odmítá zaplatit

22.04.2012 15:12

Jedná se o účet za chyby v čerpání eurodotací a v různých zakázkách z loňského roku, které není možné v rámci jednotlivých operačních programů zaplatit. Peníze totiž už byly jednou vyplaceny. Píše to ve své zprávě ministerstvo pro místní rozvoj.

Státní pokladna přijde o dalších 16 miliard. Brusel odmítá zaplatit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Celková suma nezpůsobilých a nevyjasněných výdajů ke konci loňského roku činila celkem 15,6 miliardy. Navíc je tady podezření, že se objeví i další případy neoprávněného využití finančních prostředků. Přes devadesát procent nevhodně vynaložených prostředků zatím připadá na Operační program Doprava.

Mezi další možné problematické operační programy jsou OP Podnikání a inovace, Integrovaný operační program nebo OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Teď bude záležet na rozhodnutí Evropské komise, zda tyto výdaje uzná za způsobilé či nikoliv.

Kromě toho směřovala kritika Bruselu také proti implementačnímu nařízení a neauditování Českomoravské záruční a rozvojové banky ze strany auditního orgánu. Téměř tříčtvrtečním vlastníkem ČMZRB je stát. „Ano, tady má dluh i ministerstvo financí,“ přiznal vloni během sněmovních interpelací ministr Miroslav Kalousek (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…