Štěch se posmívá Kalouskovi: Za každou botu, kterou udělá, mohou jeho voliči

16.07.2014 19:27

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) ostře zkritizoval prvního místopředsedu TOP 09 a exministra financí Miroslava Kalouska. Důvodem je výrok, který vyšel v úterním vydání deníku Právo. V něm totiž Kalousek prohlásil, že počet křesel, která jeho strana ve volbách získá, bude záležet na inteligenci voličů. „Něco tak arogantního jsem dlouho neslyšel,“ rozčílil se sociálně demokratický matador.

Štěch se posmívá Kalouskovi: Za každou botu, kterou udělá, mohou jeho voliči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda senátu Milan Štěch

Miroslav Kalousek v úterním vydání deníku Právo prohlásil: „Kolik křesel získáme, to záleží na inteligenci voličů." Předsedu Senátu Milana Štěcha tento výrok velmi rozezlil. „Jsem v politice už téměř dvacet let, ale jen těžko bych si vzpomněl, kdy jsem naposled slyšel něco tak arogantního,“ napsal na svém blogu na serveru Aktuálně.cz.  

„Každý volič, který nedá hlas TOP 09, je tedy asi hlupák,“ poukázal na logické vyústění výroku čelního představitele strany Karla Schwarzenberga. Kalouskova strana se tak podle něho stává historicky prvním politickým subjektem, kde za případný volební neúspěch neponese odpovědnost stranické vedení a kandidáti, ale přímo voliči, a to ještě navíc voliči jiných stran. „Zdá se, že vést takovou partaj je práce snů. Ať uděláte botu, jakou chcete, může za to vždycky někdo jiný,“ soudí sociálně demokratický šéf Senátu.

Celý text k přečtení ZDE.

„Teď ještě zjistit, kdo nepromyšlenými rozpočtovými škrty způsobil pokles kupní síly obyvatelstva a výkonu naší ekonomiky. Jedno je jisté - pan Kalousek to určitě nebyl. Asi inteligentní volič...“ ironicky uzavírá svůj nejnovější příspěvek na blogu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…