Štědrý den v Praze. Lidé se mohou kromě stromečku podívat i do ZOO

24.12.2015 9:54

Dnešní sváteční den si mohou Pražané zpestřit návštěvou botanické či zoologické zahrady nebo trojského útulku. Živý betlém bude k vidění ve Chvalském zámku, v pátek a v sobotu také na Pražském hradě. ČTK to zjistila od pořadatelů těchto akcí.

Štědrý den v Praze. Lidé se mohou kromě stromečku podívat i do ZOO
Foto: praha.eu
Popisek: Zoo Praha má nové logo

Zdarma dnes bude možné navštívit skleník Fata Morgana v botanické zahradě. Otevřený je od 9:00 do 14:00. Lidé si navíc mohou z trojské botanické zahrady odnést větve z jehličnanů, které tamní pracovníci před Vánoci upravili. Otevřená bude i trojská zoologická zahrada.

Trojský útulek připravil den otevřených dveří. Kromě prohlídky prostor, kde jsou ubytovaná opuštěná zvířata, se návštěvníci mohou od poledne těšit také na ukázky výcviku služebních psů, stáje koní městské policie a expozici exotických zvířat.

Živý betlém, tedy hranou scénu z narození Ježíše Krista, mohou lidé vidět na Štědrý den na nádvoří Chvalského zámku v Horních Počernicích od 14:00 do 16:00. V pátek 25. a v sobotu 26. prosince bude scéna k vidění také v takzvané Zlaté bráně svatovítského chrámu na Pražském hradě v pátek 25. a v sobotu 26. prosince od 15:00 a od 16:00.

Vánoční program nabízejí i některé pražské památky. Například v barokních stájích Toulcova dvora v Praze-Hostivaři je i na Štědrý den otevřená výstava betlémů z různých materiálů, lidé mohou přijít od 11:00 do 15:00. Chvalský zámek v Horních Počernicích zve na Vánoční výstavu výtvarnice Ivy Hüttnerové, kterou ve sklepení zámku doplňuje Pohádková vánoční výstava ze dřeva a keramiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…