Stehlíková u přenosu ze sněmovny: Opičí král Babiš, musí dostat po čuni

17.10.2023 19:21 | Monitoring

Lídr opozičního parlamentního hnutí Andrej Babiš svým dnešním vystoupením sněmovním vystoupením během jednání o návrhu na vyslovení nedůvěry vládě zvedl ze židle lékařku a bývalou ministryni Džamilu Stehlíkovou. Na sociální síti X na Babišovu adresu, který tepal Fialův kabinet pro jeho neschopnost, napsala, že je drzý jako Rusák, který musí stejně jako Putin dostat za vyučenou, jinak podle ní ztratíme svobodu.

Stehlíková u přenosu ze sněmovny: Opičí král Babiš, musí dostat po čuni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Velké rozčarování u Stehlíkové nastalo ve chvíli, kdy Andrej Babiš začal od řečnického pultíku vyčítat vládní pětikoalici, že její prioritou není zdravotnictví a nečiní nic s rozpadající se psychiatrickou péčí. Stehlíková mu následně přes sociální síť X připomněla, že vina jde za jeho vládou. „Ve Sněmovně Andrej Babiš žvaní o rozpadu psychiatrické péče. Andreji, ČR za tvé vlády dostala miliardy od EU na reformu psychiatrie,“ dodala  s připomínkou jedné z největších kauz okolo Babiše a jeho syna: „Svěřil jsi tuto reformu madam Protopopovové za to, že odvlekla tvého syna na Krym.“

Následně Stehlíková rétoriku přiostřila a lídrovi parlamentní opozice vzkázala: „Psychiatrická péče se rozpadá, protože tys ji rozesral, Andreji!“ napsala během úterního odpoledne.

 

 

Později neváhala Babiše, který jde podle Stehlíkové ve stopách prezidenta Miloše Zemana, přirovnat o ruskému vůdci. A opět jej nešetřila nevybíravými přízvisky: Opičí král Andrej Babiš je drzý jako Rusák. Rusko kašle na pravidla a politický řád, okrádá, znásilňuje a vraždí slabší. Babiš v Zemanových šlépějích kašle na pravidla, tradici i zákon; lže, krade a zaklekává na slabší. Putin a Babiš musí dostat po čuni. Jinak ztratíme svobodu,“ doplnila varovně lékařka.

 

 

Naopak Andrej Babiš za lži a okrádání ve Sněmovně tepal vládu v čele s premiérem Petrem Fialou: „Pan premiér umí přesvědčivě lhát o všem možném. O zadlužení, o Green Dealu, o dotacích, o migraci, o všem možném. Premiér Fiala a celá vláda podvedla a zradila všechny občany ČR, ničí jejich životy a ta přehlídka papaláštví a neschopnosti nás čeká ještě dva roky. A to my nechceme dopustit. Proto tato vláda musí skončit co nejdřív,“ zuřil Babiš s tím, že jediné, na čem se vláda pětikoalice podle něj dokáže shodnout, je pomoc Ukrajině.

Babiš se tady dovolával slov druhého prezidenta České republiky Václava Klause, podle něhož Fialova vláda pracuje ve prospěch EU a ve prospěch Ukrajiny, ale vůbec ne pro české občany. České občany podle Babiše vláda jen odírá o další peníze zvyšováním daní. Šéf hnutí ANO je přitom přesvědčen, že ke zvyšování daní není důvod, protože české finance na tom nejsou tak zle, jak tvrdí pětikoalice. A premiér se z jeho pohledu navíc vymlouvá na válku na Ukrajině.

Vládě rovněž vyčítalo, že vůbec nic nedělá s vysokou inflací, protože jí to vyhovuje, protože se těší na nečekané příjmy do státní kasy. „I v tuto chvíli máme inflaci osm procent. A ještě budete lhát, že zafungovala nějaká opatření? Ale jaká opatření? Vy jste neudělali nic. Z Fialovy drahoty se stala Fialova chudoba,“ pokračoval ve slovní kanonádě šéf hnutí ANO s tím, že vláda je „absolutně neschopná“ a nedokázala udělat nic s vysokými cenami energií a raději nechává lidi platit vysoké ceny za potraviny.

„Tato promigrantská, probruselská a protičeská partička, která by Česko nejraději připravila o právo veta a nejraději předala řízení naší země Bruselu, nemá žádnou čest ani hrdost,“ soptil Babiš a připomínal, že když to vypadalo, že Piráti mohli v roce 2021 vyhrát volby, předseda Pirátů Ivan Bartoš už jel vyjednávat do Bruselu a podle Babiše vedl debaty o tom, jak Česko nechat řídit ze zahraničí.

Sněmovnímu jednání o návrhu na vyslovení nedůvěry vládě dnes dominovala vystoupení předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše a premiéra a předsedy ODS Petra Fialy. Zatímco podle Babiše současný kabinet všechny obyvatele podvedl a zradil, Fiala tvrdil, že jeho vláda mění Česko k lepšímu. Třetí opoziční pokus o svržení kabinetu stojí podle ministerského předsedy čas a energii, které mohla Sněmovna využít lépe.

Babiš vystoupil z pozice zástupce svolavatelů jako první a obsadil řečniště na hodinu a 40 minut. Fialův vládní tým označil za „opravdu špatný“ a její skóre za katastrofální. „Netušil jsem, jak moc jste schopní zničit život našich občanů, ničit naši zemi a ničit práci naší vlády,“ řekl bývalý ministerský předseda Babiš. Mluvil také o porušování slibů týkajících se zvyšování daní, o osekávání důchodů, rozdělování trafik, nezvládnuté migraci, inflaci či o propadu reálných mezd. „Proto tato vláda musí skončit co nejdřív,“ prohlásil lídr ANO.

Schůze svolaná z podnětu ANO má pokračovat do druhé hodiny v noci a po noční přestávce opět od středečních 9.00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Džamila: Opičí král Andrej Babiš je drzý jako Rusák., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 18.10.2023 10:15:49
Džamila má všechno pomotané, pořekadlo není "drzý jako Rusák", ale "drzý jako žid". A na to, aby zjistila, kdo by mohl být opičí vládce, na to by jí mělo stačit zrcadlo.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…