Stíhání Babiše je jen politická hra, vzkazuje Čunek. Ve straně prý radí, aby nabídku ANO neodmítali

06.11.2017 19:34

Lidovci nechtějí jít do vlády s Andrejem Babišem. To považuje zlínský hejtman a senátor KDU-ČSL Jiří Čunek za chybu. Podle něj je stíhání Babiše politická hra, do které se nechal šéf lidovců Pavel Bělobrádek zatáhnout.

Stíhání Babiše je jen politická hra, vzkazuje Čunek. Ve straně prý radí, aby nabídku ANO neodmítali
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

O Jiřím Čunkovi se proslýchalo, že by měl ambice kandidovat na prezidenta, ten toto tvrzení ale vyvrací. „Ve skutečnosti jsem o tom vůbec neuvažoval. Situace, jako byla na sjezdu lidovců, kde jsem pro mnohé překvapivě ohlásil kandidaturu na předsedu, se opakovat nebude,“ uvedl Čunek v rozhovoru pro server Novinky.cz.

Vedení KDU-ČSL podporuje kandidáta na prezidenta Jiřího Drahoše, v tom by zlínský hejtman neviděl žádný problém. Otázkou je pro něj spíše to, jestli o jejich podporu Drahoš vůbec stojí.

Co se týká současné vlády, postup jejího sestavování se Jiřímu Čunkovi nezdá být dobrý. Strany podle něj kandidují proto, aby prosazovaly program ve vládě a do opozice odcházely, až když se nedohodnou. „Tady o něm nikdo nejednal. Od TOP 09 a ODS to voliči čekají, ale u ostatních stran o tom pochybuji,“ dodal Čunek.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Jiří Čunek odmítá, že by pro ostatní strany byl problém vládnout s ANO jen kvůli trestnímu stíhání Andreje Babiše. „Ale já a spousta dalších nevěříme, že to stíhání nemá politické pozadí,“ upřesnil. Přitom ten, kdo říkal, že s trestně stíhaným člověkem do vlády nepůjde, byl předseda KDU-ČSL Bělobrádek. „Já jsem všechny nabádal, ať to neříkají, protože je to cizí hra. Domnívám se, že některé politické síly, nemyslím lidovce, měly na podání žádosti o vydání Babiše před volbami vliv,“ zdůrazňuje Čunek.

Jestli by se lidovci mohli znovu spojit s TOP 09, podle Jiřího Čunka nepřichází v úvahu, dokud v ní působí Kalousek. Spojení se Starosty by podle něj zase bylo velmi nejisté. „Oni by riskovali velmi málo a my všechno. Podle výsledku bychom možná mohli získat víc, ale brzy by přišlo vystřízlivění,“ uzavírá senátor KDU-ČSL s tím, že by určitě v brzké době došlo k roztržkám v poslaneckém klubu a byl by to podvod na voličích.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…