Stovky milionů korun měly v rozvědce zahučet velmi záhadně. A současná prověrka je prý také velmi podivná

08.09.2018 13:09

Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) má velké problémy. Vnitřní inspekce rozvědky už nějaký čas řeší, zda a kam se mohly podít stovky milionů korun. Kauza se táhne už několik týdnů a měla být už ukončena. Podle MF Dnes ale toto vyšetřování probíhá jaksi podivně. Podívejte se, co se vlastně děje.

Stovky milionů korun měly v rozvědce zahučet velmi záhadně. A současná prověrka je prý také velmi podivná
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Vyšetřování v ÚZSI mělo být uzavřeno, ale není. Náměstek Radek Musílek se postavil proti závěrům inspekce. Ta řeší, kam rozvědčíci investovali stovky milionů korun. Neexistují na to totiž doklady. Inspekce navrhla jem kázerňské potrestání několika lidí, ale Radek Musílek údajně řekl „ne“.

V kuloárech se říká, že výsledek této kauzy může rozhodnout o Musílkově dalším osudu.  

„Muž, kterého bývalé vedení rozvědky – oficiálně Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) – původně ‚uklidilo‘ na méně významný post, by se mohl stát novým ředitelem kontrarozvědky BIS, nejmocnější tajné služby v zemi. Premiér Andrej Babiš (ANO), který má údajně k Musílkovi blízko, podezírá ÚZSI, že byla zapojena do skandálu kolem nahrávek jeho schůzek s tehdejším redaktorem MF DNES Markem Přibilem. Vyšetřování inspekce však zřejmě nic takového nepotvrdilo,“ napsal deník.   

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr vnitra a zahraničí Jan Hamáček (ČSSD) se k vyšetřování nechtějí vyjadřovat. Informace, které politici o této kauze dostávají, jsou informace utajované, takže veřejnost má jen málo možností dozvědět se, co se v našich tajných službách děje. 

„Zpráva i probíhající vyšetřování je v režimu utajení, a proto pan ministr nemůže zprávu a nálezy v ní komentovat. Pan ministr s panem premiérem spolu o této záležitosti už hovořili, nicméně vzhledem k vysokému stupni utajení nelze tyto záležitosti komentovat,“ uvedl mluvčí Ministerstva vnitra Jiří Korbel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…