Střapatá teta, vylízaná jako chodník... Bulvár zle zaútočil na Livii Klausovou

15.01.2014 7:31

Manželka exprezidenta Václava Klause Livia je pod palbou kritiky. Bulvární deník Blesk shromáždil ohlasy na její angažmá coby velvyslankyně v Bratislavě a také na její interview pro slovenský deník SME. K věci přistoupil neobyčejně ostře. Kromě pochybností o kvalifikaci Klausové padají nelichotivé narážky také týkající se jejího vzhledu. Blesk je stále nejčtenějším deníkem v Česku, Klausové se věnuje na celé stránce dnešního vydání.

Střapatá teta, vylízaná jako chodník... Bulvár zle zaútočil na Livii Klausovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Livia Klausová

Bulvární deník Blesk shrnuje v článku s titulkem „Slováci se otírají o bývalou první dámu" reakce na Livii Klausovou, velvyslankyni v Bratislavě. Kromě komentářů, které si Klausová vysloužila na internetu, otiskl také názory několika osobností z české politiky na rozhovor velvyslankyně pro deník SME.

Slováci prý Klausové vyčítají, že její jedinou kvalifikací je „manželka exprezidenta", a to proto, že Livia svého muže v rozhovoru hájí a často jej zmiňuje. Naši sousedé jí prý také mají za zlé, jak hovořila o rozdělení Československa. „Co s tím měli pan Klaus a pan Mečiar? Ani o jednom z nich nemůžete říct, že to bylo jeho přání, že to udělal, ať už pan Mečiar, nebo Klaus," uvedla. Také na další otázky prý reagovala arogantně.

Podle redakčního komentáře slovenského deníku Klausová svoji roli diplomatky nezvládá. Podobně ostré názory padaly také ve čtenářské diskuzi pod rozhovorem, který otiskl server sme.sk.

A český bulvární deník Blesk z diskuse obšírně cituje: „Divil bych se, kdyby paní Livia měla svůj názor. Spíš se dostala na úroveň kachny, která tady musí kvákat, co do ní manžel hustil ještě na schodech do letadla," stojí v jednom z příspěvků.

Blesk vytáhl citace z anonymní diskuze a předložil je čtenářům

Další komentář není ani o trochu mírnější. „Její Václav měl aspoň něco v lebce, ona je ale vylízaná jako chodník... Vřelý dík panu prezidentu Zemanovi," píše jeden ze čtenářů.

Nechybí ani narážky na vzhled bývalé první dámy. „Střapatá paní. Co to podivného přišlo na Slovensko? Nebyla v obraze, ani když ji manžel podváděl. Ona totiž nechtěla a ani teď nechce být v obraze... Střapatá teta," dočtete se v anonymní diskuzi, z níž Blesk svým čtenářům předložil ukázky.

Starší dámy nebudit a nerušit...

Blesk oslovil s žádostí o názor i některé osobnosti české politické scény. Zatímco oficiální sdělení z Hradu zní, že se k tomu nebude nikdo vyjadřovat, ostatní oslovení byli sdílnější. „Interview Livie Klausové? Není nad zdravé sebevědomí," glosuje místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Víte, já mám celý život jednu zásadu. Starší dámy nebudit a nerušit," podotkl poněkud nevybíravě šéf TOP 09 a bývalý ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg.

Klausův spolupracovník Ladislav Jakl se rozohnil nad českými médii. „Kdyby se našel jediný Slovák, který by si nevážil toho, že ČR zastupuje v Bratislavě bývalá první dáma, tak ten jediný hlas určitě dostane v českých takzvaných seriózních novinách prostor," uvedl s pohoršením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…