Stropnický chce schůzku se Zemanem jako kandidát na ministra obrany

23.12.2013 22:38

Vznikající koalice oznámila, že na Tři krále hodlá podepsat úmluvu. Vzniku nové vlády tak zdánlivě nestojí téměř nic v cestě. Tím spíše, že je známa již většina jmen uchazečů o ministerská křesla. Herec a bývalý diplomat Martin Stropnický z Babišova hnutí ANO aspiruje na ministra obrany, ačkoli prezident republiky Miloš Zeman jej výslovně jmenoval právě v souvislosti s armádou coby příklad kandidáta, jehož by ministrem nejmenoval. Přitom jinak s účastí Martina Stropnického ve vládě je bez vyslovených výhrad smířen.

Stropnický chce schůzku se Zemanem jako kandidát na ministra obrany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

„Považoval bych to za zcela legitimní i z jeho strany vyslechnout si moje názory, případné vědomosti a představy, co a jak bych si na ministerstvu počínal,“ odpovídal Martin Stropnický na prezidentovu výše zmíněnou poznámku ve vysílání Českého rozhlasu.

„Může se ale stát úplně všechno. Jistota je, že zítra budou Vánoce. A to bych neměnil,“ poznamenal nyní Stropnický. Schůzku prezidenta republiky s uchazečem o ministerské místo Martinem Stropnickým v rozhovoru pro Českou televizi nevyloučil prezidentův kancléř Vratislav Mynář. Napsal o tom zpravodajský portál veřejnoprávního rozhlasu.

„Pokud na tom bude hnutí ANO trvat, zřejmě bude chtít pan prezident vyložit některé záležitosti, které by ho měly argumenty přesvědčit o tom, že pan Stropnický bude správné jméno na post ministra obrany,“ řekl kancléř Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…