Stropnický skončí. Veronika Žílková asi bude zoufalá

04.05.2018 18:17

Ministr zahraničí Martin Stropnický z hnutí ANO nebude členem příští vlády. Podle informací serveru Aktuálně.cz zamíří do Izraele. Z toho pravděpodobně nebude mít radost jeho žena Veronika Žílková.

Stropnický skončí. Veronika Žílková asi bude zoufalá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí v demisi Martin Stropnický

Martin Stropnický (ANO) po několika letech znovu opustí nejvyšší patra české politiky. Má za sebou čtyři roky na postu ministra obrany a několik měsíců v roli českého ministra zahraničí. V příští vládě trestně stíhaného předsedy kabinetu Andreje Babiše už Stropnický podle všeho nebude. Vláda odsouhlasila jeho přesun do Izraele. Stropnický tam prý odchází na vlastní žádost.

„Ano, bude velvyslancem v Izraeli. Stropnický se rozhodl sám, bylo to jeho rozhodnutí, že už nechce být ministr," potvrdil jeden ze členů vlády v demisi. O odchodu Martina Stropnického byl informován i prezident Miloš Zeman.

Z přesunu Stropnického do Izraele pravděpodobně nebude mít radost herečka Veronika Žílková, ministrova manželka. Před časem serveru Blesk.cz řekla, že je velmi fixovaná na rodinu a pokud by měla odjet z Prahy, byla by podle svých vlastních slov nešťastná. Herečka doufala, že její muž zůstane členem vlády, takže i nadále zůstane v Praze. Její přání se však evidentně nevyplní.

„Kdyby hypoteticky tato situace nastala, tak já hypoteticky bych asi byla docela zoufalá, protože jsem hodně fixovaná na svoji rodinu, právě na Vincenta, kterej vlastně tátu už nemá. Samozřejmě jsem fixovaná na děti Agáty. Mám maminku devadesátičtyřletou a zároveň Kordulka, té je 12 a potřebuje tatínka. Takže já bych skoro radši, kdyby nějak tu vládu sestavili s nim, ale asi ne. Já nevím, co vám k tomu víc říct. Představa, že odjíždíme někam do zahraničí, se jistě všem líbí. Kromě mě, která jsem fixovaná na svoji rodinu. Ale asi bych se musela podřídit,“ uvedla před několika dny.

O Stropnického odchodu z vlády už se spekuluje delší dobu. Post ministra zahraničí by v příští koaliční vládě měla obsadit ČSSD. Šéfem české diplomacie může být přímo předseda strany Jan Hamáček. To se však může stát jen v případě, že členové ČSSD odsouhlasí vstup strany do koaliční vlády s Andrejem Babišem.

Po odchodu Stropnického z vlády volali komunisté. Nelíbilo se jim především Stropnického vyjádření k útoku Spojených států, Velké Británie a Francie v Sýrii. Stropnický naše spojence z NATO jednoznačně podpořil, komunisté útok důrazně odsoudili. Odsoudili také Stropnického postoj.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …