Štval umělce, Šlachta ho posílá do Senátu. Exministr se vrací

21.07.2022 12:18

Exministr kultury Antonín Staněk se vrací do politiky. V barvách hnutí Přísaha Roberta Šlachty se bude ucházet o senátorské křeslo v obvodě Bruntál. Oznámila to sama Přísaha v tiskové zprávě zaslané redakci.

Štval umělce, Šlachta ho posílá do Senátu. Exministr se vrací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Antonín Staněk, bývalý ministr kultury

Bývalý ministr kultury, poslanec, primátor Olomouce, vysokoškolský pedagog Antonín Staněk opustil vysokou politiku loni na podzim, když skončilo volební období tehdejšího složení Poslanecké sněmovny. V nových volbách nekandidoval. Poslaneckou i vládní funkci zastával z pozice člena ČSSD. Pro návrat už zvolil jinou stranu.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9635 lidí

„Za Přísahu bude do Senátu v obvodu Bruntál kandidovat bývalý ministr kultury Antonín Staněk,” oznamuje hnutí v tiskové zprávě před komunálními a senátními volbami. Sám lídr hnutí Robert Šlachta se bude ucházet o přízeň voličů u sebe doma v Pohořelicích.

Staněk byl v roli ministra a později i poslance velmi aktivní. Svým působením na Ministerstvu kultury se ale znelíbil některým představitelům kulturní obce, kteří si podle něho mnohdy zprivatizovali rozdávání státních grantů a de facto je nelze kritizovat. 

Rozbuškou se stalo jeho odvolání šéfa Národní galerie Jiřího Fajta, což vzbudilo silné reakce právě kulturní fronty. Nepomáhalo ani, když Antonín Staněk trpělivě svůj krok vysvětloval a přinášel různé důkazy o velmi špatném hospodaření galerie pod Fajtovým vedením. V sociální demokracii se Staněk řadil ke konzervativnímu křídlu, je proto možné, že za současného nového liberálního vedení ČSSD nechce v tomto „dresu” pokračovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…