Světová encyklopedie: Pražská primátorka studovala za komunismu v USA

26.02.2015 14:34

Podle globálně uznávané Wikipedie se Adrianě Krnáčové za bývalého režimu podařil husarský kousek. Mohla studovat v zapovězených Spojených státech. Podle primátorky je to lež.

Světová encyklopedie: Pražská primátorka studovala za komunismu v USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová

„Vystudovala vědu o výtvarném umění a jazyky na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Za minulého politického režimu absolvovala kurz analýzy a implementace strategií na University of Michigan ve Spojených státech amerických," uvádí o pražské primátorce už několik měsíců Wikipedie. Aniž by došlo k jakékoli snaze o úpravu ze strany PR oddělení.

ParlamentníListy.cz na téma upozornil čtenář, jemuž se paradoxně do USA dostat nepodařilo. „Jet za bolševika do Ameriky, to znamenalo, že jste byl udavač, člen rozvědky nebo dítě velvyslance, jiná varianta neexistovala," napsal ParlamentnímListům.cz. Sama Krnáčová však obecně branou informaci popřela.

„Vycházíte ze špatných informací," uvedla naší redakci s tím, že „v USA jsem absolvovala dálkové studium, a to v letech 2008 - 2009." Na stránkách hnutí ANO pak lze dohledat, že je absolventkou University DePaul v Chicagu a prošla rovněž Filozofickou fakultou Univerzity Komenského.

Wikipedie se ovšem pozastavuje i zde. Podle encyklopedie je v získaném vzdělání Krnáčové nejasnost, když „uvádí v životopise na stránkách hnutí ANO 2011 University DePaul, Chicago, USA (MBA) a na Filozofické fakultě Univerzity Komenského, Bratislava – Věda o výtvarném umění a jazyky. Oficiální webová stránka vlády ČR uváděla tituly Mgr. a MBA. Web Českého statistického úřadu volby.cz uvedl při volbách do zastupitelstev obcí 2014 na kandidátce tituly M.A. a MBA a konečně web Asociace krajů ČR, poté co se stala pražskou primátorkou, zveřejnil jméno s tituly ve tvaru Mgr. Adriana Krnáčová, M.A., MBA."

Praha bude centrem pozornosti i z jiného úhlu pohledu. Víkendový sněm ANO totiž rozhodne o postech místopředsedů. Za metropoli se o tuto pozici bude ucházet Radmila Kleslová, šéfka pražské organizace. Aktuální vydání časopisu Reflex navíc spekuluje, že by se do čela Babišova hnutí nemusel dostat Martin Stropnický a Komárek. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…