Syn britské královny přijíždí do ČR ocenit aktivní mladé lidi

29.10.2017 6:28

Nejmladší syn britské panovnice Alžběty II. princ Edward dnes přijíždí do České republiky. Hrabě z Wessexu v Česku v úterý předá zlatá ocenění vzdělávacího programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE), kterého se účastní 2500 mladých Čechů. Česko letos hostí také setkání absolventů programu z celého světa. Princ Edward usedne v porotě, která bude hodnotit jejich projekty zaměřené na startupy i pomoc znevýhodněným.

Syn britské královny přijíždí do ČR ocenit aktivní mladé lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Britská vlajka

Podstatou DofE je osobní rozvoj mladých lidí. Aby dosáhli na některou ze tří úrovní ocenění, musí splnit vlastní cíl ve čtyřech oblastech - rozvoj talentu, sport, dobrovolnictví a dobrodružná expedice. Princ Edward v úterý předá na slavnostním ceremoniálu v Senátu ocenění českým studentům, kteří splnili podmínky pro nejvyšší, tedy zlatou úroveň.

Program DofE byl založen v roce 1956 manželem britské královny princem Filipem a v Česku působí od roku 1994. Nyní je do něj zapojeno přes 170 škol, dětských domovů a dalších institucí, které pracují s dětmi a mládeží.

Syn královny Alžběty II. a prince Philipa Edward stojí v čele nadace, pod kterou spadá program DofE. V zemích, kde má cena delší tradici než v České republice, znamená výhodu pro uchazeče o studium na univerzitách nebo při hledání práce. Před dvěma lety předávala zlatá ocenění DofE českým účastníkům manželka prince Edwarda Sofie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…