Syrští sirotci do ČR? Jste nečitelní, jak se v tom mají voliči ODS vyznat? Senátor čelil veřejnosti

02.12.2019 18:14

Z PROFILŮ Senátor Miloš Vystrčil čelí na svém profilu ParlamentníchListů.cz dotazům na nejednoznačný postoj ODS k přijetí 40 nedospělých uprchlíků z řeckých táborů v Česku. Čtenář František Černoch mu připomněl, že ještě v loňském roce se poslanci ODS při hlasování raději zdrželi, zatímco při hlasování o možnosti znovu pootevřít debatu přijetí sirotků minulý týden celá ODS hlasovala pro. „Jste nečitelní,“ napsal.

Syrští sirotci do ČR? Jste nečitelní, jak se v tom mají voliči ODS vyznat? Senátor čelil veřejnosti
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor a místopředseda ODS Miloš Vystrčil

V Poslanecké sněmovně chtěla minulý týden pravicová opozice znovu otevřít téma přijetí 40 uprchlíků z řeckých táborů. Poslanci z hnutí Tomia Okamury Svoboda a přímá demokracie po boku s Václavem Klausem a Zuzanou Majerovou Zahradníkovou z Trikolóry tuto snahu zablokovali. Většina poslanců ANO, komunistů a ČSSD se při hlasování zdržela.

Jednotně pro otevření debaty hlasovali Piráti, ODS kromě čtyř poslanců, kteří se zdrželi, také hlasovala pro. A právě tato názorová změna ODS nesedí čtenáři Františkovi Černochovi.

„Kterým směrem se ubírá současná ODS? Ještě loni v hlasování, o tom zda přijmeme děti z táborů v Řecku, se většina poslanců ODS odhlásila, nebyli tedy pro tento návrh. Kromě tohoto hlasování proti byl tehdy i předseda Petr Fiala a první místopředsedkyně strany paní Udženija,“ připomněl Černoch a pokračoval s tím, že na hlasování z minulého týdne to bylo jinak a téměř všichni byli pro.

„Jak se v tom mají voliči ODS vyznat, když jste nečitelní? Opravdu již strana zapomíná na konzervatismus a raději směřuje k liberální a proimigrační TOP 09?“ ptá se čtenář PL senátora Miloše Vystrčila.

Podle Vystrčila se ale ODS ubírá stále stejným směrem. „Jsme proti přijímání migrantů, kteří neprojdou standardním azylovým řízením. To je vše. V současné době například přijímáme do ČR tisíce Ukrajinců, Srbů,“ přidal příklad Vystrčil a dodal, že pokud bude přijetí doprovázeno standardní azylovou procedurou, tak by měli mít v rámci azylového zákona všichni stejné podmínky.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

„Pak samozřejmě existují situace ohrožení na životě a na samotné existenci, na které mezinárodní právo také myslí. Věřím, že nadále budeme demokratickou zemí, která si snad ještě pamatuje život v nesvobodě a v případě některých i v ohrožení na životě a existenci,“ přidal Vystrčil na závěr apel na lidskou solidaritu, ale názorový obrat předsedy Fialy a ostatních nevysvětlil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…