TOP 09 jedná se Dominikem Haškem o kandidatuře do Senátu

04.08.2023 6:50

Strana TOP 09 jedná s bývalým reprezentačním hokejovým brankářem Dominikem Haškem o kandidatuře do Senátu za koalici Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL). Uvedl to dnes server Seznam Zprávy. Hašek kandidaturu nevylučuje, chce se rozhodnout do několika měsíců. Příští senátní volby se uskuteční na podzim příštího roku.

TOP 09 jedná se Dominikem Haškem o kandidatuře do Senátu
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

„S Dominikem Haškem již delší dobu jednáme o jeho kandidatuře do Senátu za TOP 09, respektive koalici Spolu, a věřím, že se na ní dohodneme," řekla serveru předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Hašek by zřejmě kandidoval v Praze. "Téma obvodu, ve kterém by kandidoval, je součástí našich rozhovorů jak přímo s ním, tak také s koaličními partnery. Ve hře jsou zejména pražské senátní obvody," doplnila šéfka TOP 09.

Jednání s představiteli Spolu potvrdil i Hašek. "Nějaká jednání proběhla, ale definitivní rozhodnutí ještě nepadlo. Určitě bych chtěl mít jasno nejpozději na podzim," řekl serveru. "Co se týče hodnot a priorit, tak je mi jednoznačně bližší současná koalice než strany zastupující opozici," uvedl bývalý hvězdný brankář NHL, který v současnosti kvůli ruskému útoku na Ukrajinu veřejně vystupuje proti účasti ruských a běloruských sportovců na mezinárodních sportovních akcích.

„Senát je jedna z alternativ. Nejprve však musím uspět ve volbách. To znamená, že musím přesvědčit voliče, že já jsem pro ně ten nejvhodnější člověk, kterého mají volit," řekl Hašek k případné kandidatuře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Proto tak trapně exhibuje kde se dá i nedá !!!! ......................, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 04.08.2023 10:27:34
Zoufalec. Potřebuje džob, kde by plácal co mu nakukají jeho nápovědy. To si vybrali zase šášulu !!! Ještě, že TROP 09 opustil Feri - také hvězda - jinak by kandidoval i on . Pražáci navolí všechno . Záhada čím ti pražáci vlastně volí. Hlavou to nebude ! )))

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…