TOP 09 na Vysočině chyběl jediný hlas. Možná nechá celé volby přepočítat

04.10.2020 7:11

Koalice složená z TOP 09 a z několika dalších subjektů na Vysočině se nedostala do krajského zastupitelstva o jediný hlas, zvažuje proto, že nechá výsledky voleb v kraji znovu přepočítat. Získala přesně 7972 hlasů, k překonání pětiprocentní hranice jich potřebovala o jeden víc, informuje Aktuálně.cz.

TOP 09 na Vysočině chyběl jediný hlas. Možná nechá celé volby přepočítat
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Koalici složené z TOP 09, Klubu angažovaných nestraníků, Koruny České a hnutí Třebíč občanům připsaly výsledky celkem 4,99 procenta. K překonání pětiprocentní hranice chyběl pouhý jeden hlas. V celém kraji volební komise vyřadily téměř dva tisíce neplatných hlasů. 

Uskupení proto zvažuje, že se obrátí na soud a bude požadovat přepočítání hlasů. „První, co každého z nás napadne, je to, že tam ten jeden hlas někde musí být,“ řekl Aktuálně.cz lídr kandidátky Zdeněk Dvořák, který by zasedl v zastupitelstvu, kdyby strana dostala o jeden jediný hlas více.

„Nikdy by mě nenapadlo, že bychom rozporovali výsledky voleb. Ale pokud to, co to zlomí, je jeden jediný hlas, tak to by asi udělal každý z nás,“ doplnil Dvořák. Podezření, že by někde nedošlo k započítání jejich hlasů, Dvořák ale nemá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…