TOP 09 ví, jak vás přimět ke zdravému životnímu stylu. Zde je její návrh

11.09.2013 9:50

Jedním z atraktivních bodů volebního programu TOP 09 má být poskytování bonusů nekuřákům, abstinentům nebo lidem, kteří jedí zdravě. Uvádí to dnešní vydání deníku Právo.

TOP 09 ví, jak vás přimět ke zdravému životnímu stylu. Zde je její návrh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kouření, ilustrační foto

TOP 09 vychází z toho, že zdravotnictví není jen poskytování kvalitní zdravotní péče, ale i výchova ke zdraví a  zdravému  životnímu stylu.

Naopak „topka“ nepočítá se zrušením zdravotnických poplatků a navíc plánuje zvyšovat finanční spoluúčast pacientů tak, aby se dále nemusely zvyšovat odvody na zdravotní pojištění.

Podle Práva se také dá očekávat snaha TOP 09 o definování nadstandardů ve zdravotnictví a umožnění dobrovolného připojištění. A také o odstátnění ministerstvem řízených nemocnic, které chtěl bývalý ministr zdravotnictví za TOP 09 Leoš Heger transformovat do neziskových organizací, nemocnice fakultní chtěl převést na nemocnice univerzitní.

Strana chce, aby se výška peněžité pomoci v mateřství odvíjela od výdělku matky před nástupem na mateřskou dovolenou.

Podpora rodiny má spočívat v zakládání firemních školek a podpory práce rodičů na částečný úvazek. Zda budou vysokoškoláci platit školné a v jaké výši, by TOP 09 ponechala na rozhodnutí samotných vysokých škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…