TOP 09 vyvěsila na Sněmovně tibetskou i tchajwanskou vlajku

10.03.2016 9:39

Poslanci TOP 09 vyvěsili na budově Poslanecké sněmovny tibetskou a tchajwanskou vlajku. Vlajky mohou lidé vidět pod okny jejich klubových prostor v paláci, který přiléhá k Malostranskému náměstí. Viset by tam měly podle informací ČTK celý dnešní den.

TOP 09 vyvěsila na Sněmovně tibetskou i tchajwanskou vlajku
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Každý poslanec má právo na svou politickou činnost a jako takovou chápu i tuto iniciativu,“ řekl k tomu ČTK předseda dolní komory Parlamentu Jan Hamáček (ČSSD). Jde podle něho o aktivitu poslanců TOP 09, kterou učinili v rámci poslaneckého mandátu.

Tibetskou vlajku vyvěsili poslanci TOP 09 v rámci výročí protičínského povstání Tibeťanů, které připadá na 10. března. „Na protest proti servilnímu textu smlouvy Prahy s Pekingem jsme z oken poslaneckého klubu TOP 09 vedle tibetské vlajky vyvěsili i vlajku Čínské republiky,“ uvedl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Smlouva obsahuje sporný bod o uznání jednotné Číny, tedy že Tchaj-wan je součástí Číny. Tchaj-wan, což je ostrov, je všeobecně používaný název pro Čínskou republiku, kterou uznávají zhruba dvě desítky zemí světa.

V minulosti vyvěšovali v Poslanecké sněmovně z klubových oken tibetskou vlajku poslanci Strany zelených. Šlo o stejnou budovu, v níž nyní mají klubové prostory poslanci TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…