Ta kolaborující rusofilní... Vulgární plukovník od Pavla rozpálil novinářku. Bude soud!

23.10.2023 21:35 | Monitoring

Vysoký důstojník Vojenské kanceláře prezidenta republiky plukovník Foltýn překonal ve vulgarismech snad i řeporyjského starostu. V Aby bylo jasno se zaměřili na Foltýnovu přednášku na Akademii věd. Vystoupil zde s tématem „dezinformace jako zbraně“, kde se opřel do reportáže Aby bylo jasno a moderátorky tohoto pořadu Jany Bobošíkové. Patrně nerozdýchal, že zveřejnili jeho vystoupení v Poslanecké sněmovně. Moderátorka oznámila, že věc bude mít soudní dohru.

Ta kolaborující rusofilní... Vulgární plukovník od Pavla rozpálil novinářku. Bude soud!
Foto: Reprofoto: Interview ČT24
Popisek: Otakar Foltýn

Začátkem října v Aby bylo jasno poukázali na seminář Dezinformace a hybridní působení, reakce státních a veřejných institucí, jenž se konal v Poslanecké sněmovně, který přinesl informace o tom, že zástupce vojenské kanceláře prezidenta Pavla v podstatě nezná ani pravopis, ani dějiny a stal se zřejmě obětí ukrajinské dezinformace, když prohlásil, že velitel Černomořské flotily admirál Sokolov je mrtvý muž.

„O tom, zda admirál Sokolov skutečně zahynul, panovaly dohady ve světovém tisku, podle rozhovoru v ruských médiích admirál Sokolov žije. Podle soukromého názoru zástupce vojenské prezidentské kanceláře je ovšem dočista mrtvý. Tak nevíme, nakolik šíří vojenská kancelář prezidenta republiky soukromé názory o ztrátách ruského námořnictva nebo nakolik se stala objektem dezinformací,“ dodala tehdy moderátorka Jana Bobošíková.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29499 lidí
Netrvalo dlouho a plukovník Foltýn se rozhodl vrátit Janě Bobošíkové úder při své přednášce na půdě Akademie věd. „Tuhle přednášku jsem měl v podobné podobě týden zpátky na nějaké konferenci a okamžitě se toho chytla nějaká pomýlená ženština s legračním příjmením Bobošíková, která nebyla schopna na té přednášce nalézt zásadní věcnou chybu, předpokládám, že tomu ani nerozuměla. Chytila se toho, že ve slově ‚sexi‘ mám hrubku. Samozřejmě že tam je, protože když to překládáte z angličtiny, tak tam ta hrubka zůstane, vy si toho nevšimnete, a tak jste za blba,“ uvedl výmluvně Foltýn.

K vyjádření Foltýna ke slovu „sexi“ poté Bobošíková dodává: „Přiznám se, že nejen pomýlená ženština se směšným příjmením, ale celá redakce Aby bylo jasno a její spolupracovníci hledali přídavné jméno „sexi“ v angličtině – Google nic nenašel, slovníky mlčely a učitelé angličtiny vrtěli hlavou,“ dodává Bobošíková, které neexistenci slova „sexi“ v anglickém pravopisu potvrdil i rodilý mluvčí, Američan Erik Best.

„Zástupce náčelníka Vojenské kanceláře prezidenta republiky objíždí zákonodárný sbor a akademická pracoviště s přednáškou o vulgarismu a navíc s hrubou chybou, kterou obhajuje jako anglické slovo, problém je, že angličtina slovo v této podobě vůbec nezná,“ shrnuje moderátorka.

Foltýn se v rámci přednášky pustil i do samotného pořadu. Postěžoval si, že zde byl zesměšněn, protože je veřejně aktivní a zastává hodnotové postoje, a proto na něj mají trollové z Aby bylo jasno čas. „Každého z vás si najde nějaká kolaborující rusofilní Bobošíková, která vám tam najde sebedebilnější chybu. Najdou vám to, zesměšní vás, napadnou vás, a pokud nenajdou překlep, tak najdou výrokovou simplifikaci a řeknou, že tak jednoduché to samozřejmě není. Budete soupeřit vy v přímém čase s někým, kdo si to připraví a pak má samozřejmě výhodu,“ řečnil Foltýn.

A přítomné na přednášce upozornil, že na takové „napadení“ je třeba se připravit. „Protože nést riziko tohoto typu napadení je bohužel v moderním informačním prostředí daleko vyšší. Je to velmi nepříjemné a tvrdím, že to je jeden z důvodů, proč i veřejně činní intelektuálové se tomu vyhýbají,“ doplnil.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí
„Veřejně činný intelektuál plukovník Foltýn si také postěžoval, že pokud někdo kritizuje slova vyřčená na konferenci, je na to ve studiu připraven a má výhodu, protože nekomunikuje v přímém čase,“ pokračuje Bobošíková s tím, že Foltýna pozvali do studia Aby bylo jasno, na webových stránkách Pražského hradu však není k nalezení jediný kontakt na Vojenskou kancelář prezidenta republiky.

„Rádi bychom se ho v přímém přenosu zeptali, jaké důkazy měl pro to, aby na půdě Poslanecké sněmovny autoritativně označil ruského admirála za mrtvého, proč používá ve své prezentaci vulgární slova a proč se mu jako vhodný doplněk prezentace zdají fotografie močících chlapečků. Zajímalo by nás, jak definuje slovo troll. A úplně nejvíc by nás zajímalo, jaké má voják přidělený do Vojenské kanceláře prezidenta republiky důkazy pro tvrzení, že spoluautorka tohoto pořadu je rusofilní a kolaborující,“ zmínila Bobošíková.

Následně oznámila, že na Foltýna i Vojenskou kancelář prezidenta republiky podala dnes předžalobní výzvu. „V živém přenosu bychom o tom s panem plukovníkem hovořili mnohem raději, než abychom podávali předžalobní výzvu jemu a Vojenské kanceláři prezidenta republiky,“ uvedla.

V závěru pořadu zmínila, jaké vulgarismy Foltýn během přednášky o dezinformacích použil. „Vulgarismy předčil snad i řeporyjského starostu,“ podotkla moderátorka pořadu. Z úst Foltýna padala opakovaně slova jako „debil, hajzl, blbec či kretén“, hovořil také o „zhovadilosti v populaci“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanhtropophagus , 24.10.2023 9:06:52
Netuším co je tak směšného na jménu Bobošíková aby to bylo směšné na jménu Foltýn či Pávek :-o Nebo je to jen další zteřelá guma co se chce zavděčit proukrajinskému režimu?

|  8 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …