Tajemná schůzka Peake. Možná už prý shání spolupracovníky na obranu

05.12.2012 9:08

O předsedkyni strany LIDEM Karolíně Peake se v posledních dnech stále častěji mluví jako o adeptce na Ministerstvo obrany, které by její strana měla vyhandlovat s ODS za Ministerstvo dopravy. O jejích osobních ambicích na tento resort by mohla svědčit i tajemná víkendová schůzka.

Tajemná schůzka Peake. Možná už prý shání spolupracovníky na obranu
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Podle serveru Česká pozice se v luxusní pražské restauraci Bílkova 13 Karolína Peake v neděli sešla s Václavem Irovským, který je ředitelem nově založeného Vojenského technického ústavu, jenž spadá do gesce Ministerstva obrany. Server tvrdí, že na schůzce se řešily dvě otázky - působení Karolíny Peake na Ministerstvu obrany a případné angažmá Irovského na post generálního sekretáře ministerstva.

„S paní místopředsedkyní vlády jsem se setkal náhodou a při této příležitosti jsem s ní jako s předsedkyní Legislativní rady vlády projednával úkol, který mi uložila dozorčí rada státního podniku k otázce statutu podniku,“ řekl k tomu Irovský. Na dotaz, zda se zajímá o post ministerského generálního sekretáře, reagoval: „Nikdy jsem neusiloval o žádnou funkci v žádném resortu. Fámy, které o mně šíříte, se nezakládají na pravdě,“ ohradil se.

Funkce generálního sekretáře je obsazena Janem Vylitou, ten je však blízkým spolupracovníkem odcházejícího ministra Vondry. Vicepremiérka potvrdila, že se s Irovským v restauraci setkala, jednalo se však prý o náhodu. Původně tam šla s šéfem svého kabinetu. Zároveň připustila, že nabídka funkce ministryně obrany pro její osobu „leží na stole“.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…