Tajná nahrávka zveřejněná na PL, na níž si ústřední tajemník ČSSD pouští pusu na špacír, odpálila další nálož. Výzvu k vyhození dotyčného ze strany prý „někdo“ stopil

08.01.2019 18:51

V ČSSD to vře. Server ParlamentníListy.cz získal nahrávku, na které se tajemník strany Michal Kucián vyjadřuje velmi nelichotivě o svém stranickém „příteli“ Jiřím Zimolovi. Nazývá ho „prasetem první kategorie, lidskou sviní“ a tak podobně. V sociální demokracii se poté rozjela debata o tom, zda by tajemník Kucián měl skončit. Zazněl i názor, že předseda strany Jan Hamáček je „pošuk Miroslava Pocheho“, který o ničem nerozhodne.

Tajná nahrávka zveřejněná na PL, na níž si ústřední tajemník ČSSD pouští pusu na špacír, odpálila další nálož. Výzvu k vyhození dotyčného ze strany prý „někdo“ stopil
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Členové sociální demokracie se oslavují jako „přátelé“. Skutečnost je však taková, že občas přítel příteli nemůže přijít na jméno. Svědčí o tom nahrávka, kterou získal server ParlamentníListy.cz, na které tajemník strany Michal Kucián označuje bývalého prvního místopředsedu strany Jiřího Zimolu za „lidskou svini“.

Nahrávka vznikla v době, kdy sociální demokraté hodnotili výsledky komunálních voleb z roku 2018.

Za Zimolu se postavil předseda místní organizace Týn nad Vltavou David Slepička, který vyzval Kuciána k okamžitému odchodu ze strany.

„Na základě uniklé a zveřejněné nahrávky z konference pražské sociální demokracie a jednoznačného názoru členů Místní organizace ČSSD Týn nad Vltavou na vulgární a sprosté vystupování ústředního tajemníka Michala Kuciána na adresu Mgr. Jiřího Zimoly vás vyzýváme k okamžitému ukončení pracovního poměru a členství v České straně sociálně demokratické p. Michala Kuciána. Jeho chování a vyjadřování se o členu soc. dem. hrubě odporuje stanovám ČSSD,“ prohlásil Slepička ve výzvě adresované předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi a vedení strany. 

Zimola je u části svých spolustraníků velmi oblíben. Patří ke stoupencům bývalého předsedy strany a dnešního prezidenta Miloše Zemana. Jak vidno, druhá část ČSSD nemůže Zimolovi přijít na jméno. Vzhledem k tomu, že se bývalý 1. místopředseda netají tím, že by stranu v budoucnu rád vedl, pokud mu to dá možnost ji změnit, dá se očekávat, že vnitrostranické neshody hned tak neutichnou. Alespoň ne do jarního sjezdu, na němž bude post předsedy pravděpodobně obhajovat Jan Hamáček.

Článek serveru ParlamentníListy.cz vzbudil pozornost také u sociálního demokrata z Prahy 15. Server ParlamentníListy.cz má k dispozici jeho vyjádření, v němž se stejně jako Slepička staví na stranu Jiřího Zimoly a ani trochu nešetří Jana Hamáčka.

Anketa

Je Jan Hamáček dobrý předseda ČSSD?

5%
81%
hlasovalo: 6071 lidí
„Dozvěděl jsem se teprve teď díky Parlamentním listům, že jste už v prosinci minulého roku bezprostředně po zveřejnění nahrávky z konference ČSSD v Praze přijali usnesení, ve kterém vyzýváte předsedu Hamáčka, aby ústřední tajemník byl odejit z ČSSD. Příteli Slepičko, rozesílal jste usnesení do všech OVV a mohu vás ujistit, že mě a další členy od nás, z obvodu Prahy 15, nikdo neinformoval o vašem usnesení, pod které bychom se podepsali, protože s ním naprosto souhlasíme, a někdo takový jako Kucián nemá ve straně co pohledávat. Dnes jsem se dozvěděl, že pražští tajemníci obvodů dostali zákaz vaše usnesení rozesílat dál do členské základny v Praze. Považuji tohle za sprosté jednání ze strany pánů z Lidového domu Kuciána a Pavlíka, který prý zákaz tajemníkům v Praze vydal. Příteli Slepičko a členové z Týna nad Vltavou, jsem přesvědčený, že ač jste vaši výzvu adresovali Hamáčkovi, že žádnou odpověď od něho nedostanete. Hamáček kašle na členskou základnu, je to jen pošuk Pocheho. Myslím si, že vliv na stranu by mohla být stížnost na Kuciána u Ústřední kontrolní komise, tam je jakási šance, že se tomu vůbec bude někdo věnovat, a pokud by ÚKK dospěla k tomu, že Kucián svým výrokem porušil stanovy, např. usnesení o dobrých mravech, tak by mohla být k dispozici silná páka k tomu, aby se strana Kuciána zbavila. Každopádně by tímto mohl být obejit bojkot vaší výzvy z vrchu,“ napsal Horálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…