Tajný plán na záchranu ODS. Mirka Němcová ve sprše...

01.01.2016 9:11

Novinář a hostující profesor na New York University v Praze Tomáš Klvaňa se vyjádřil ke stavu ODS na počátku roku 2016. Stávajícího předsedu strany Petra Fialu, který chce obhájit post šéfa strany na nadcházejícím sjezdu, Klvaňova slova zřejmě nepotěší. O ODS totiž autor v nadsázce mluví jako o fotbalovém týmu a Miroslava Němcová podle jeho názoru rozhodně není tahounem lavičky. A kdo ví, jak by dopadla ve sprchách.

Tajný plán na záchranu ODS. Mirka Němcová ve sprše...
Foto: Archiv TK
Popisek: Jeden ze studentských vůdců Tomáš Klvaňa

V komentáři pro Reflex.cz Tomáš Klvaňa konstatuje, že je třeba přehodit výhybku ve vedení strany. Na pomoc si k tomu bere fiktivní vyjádření Ivana Horníka, veřejnosti dobře známého fotbalového funkcionáře, jenž možná má nějaký ten úplatkový škraloup, ale zaslouží si druhou šanci. Je to přece „srdcař“. A s nasazením sobě vlastním se tento muž chystá vrhnout i na přeměnu ODS.

„Musíme stát na zemi. Šlapat musí hlavně kabina, jinak to nemá cenu. Třeba Miroslava Němcová, to je jinak milá paní, o tom žádná, ale nedovedu si ji představit jako tahouna kabiny, natožpak ve sprše,“ uvedl podle Klvani Horník.

Změnit se musí i kapitán. Akademik Fiala prý není dostatečným tahounem. Je třeba vyměnit prakticky celé vedení, protože to stávající nestačí na kádry ANO. Horník prý počítá i s tím, že vychová nové politiky, kteří se později uplatní i v zahraničí, nejlépe v Rusku. To je velká země a v tamním parlamentu se jistě nové tváře v budoucnu uplatní. Původně prý pomýšlel na uplatnění nových politiků v Německu, jenže tam se ukazuje, že šanci dostanou spíš borci z islámského kulturního okruhu.

Celý komentář najdete zde

A co na příchod Ivana Horníka na politickou scénu říkají podle Klvani soupeři? Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) příchod „fotbalového srdcaře“ přivítal. Někdejší nejsilnější pravicová strana je na tom tak zle, že jí Horník může jen pomoci. Nový šéf TOP 09 Miroslav Kalousek to vidí zcela jinak. Fotbalový funkcionář se honosí tím, že plní sliby a hráči to vědí, jenže podle Kalouska sliby mnoho neznamenají.

„Sliby jsou dobré do předvolební kampaně, jejich užitečnost je však ve vztahu k jejich plnění po volbách omezená a lidé to dobře vědí. Panu Horníkovi přeju hodně štěstí, ale s touto taktikou zcela jistě narazí,“ poznamenal podle Klvani Kalousek.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…