Tak zde je důvod, proč Norsko šikanuje paní Michalákovou. Je to velmi pochybné, píše server

22.01.2015 10:32

Rozsudek norského soudu, na jehož základě odebraly tamní úřady děti Češce Evě Michalákové dosud nikdo nezveřejnil, ale neznamená to, že jej matka chlapců záměrně tají. Server Echo24.cz má oba posudky k dispozici a uvádí, že publikování je s ohledem na děti problematické. Nicméně dokládá, že v tomto případu jde spíše o zneužití norského systému ochrany dětí než o provinění české matky.

Tak zde je důvod, proč Norsko šikanuje paní Michalákovou. Je to velmi pochybné, píše server
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Evě Michalákové byly odebrány děti na základě posudku, kterým nyní argumentuje norská ambasáda, ale také ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marxová, podle níž bylo odebrání dětí odůvodněné a matka proto spis záměrně tají.

Echo24.cz píše, že Eva Michaláková spis neutajovala, deníku jej poskytla prý už v dubnu loňského roku. Rozhodnutí potrestat matku odebráním dětí je prý slabě podložené dostatečnými důkazy, až to prý zaráží.

Kvůli detailním popisům údajného zneužívání obou bratrů jej však server nezveřejňuje, nechce totiž ohrozit děti. Onoho zneužívání se měl dopouštět otec a podle pozdějších udání pěstounů i matka. „Skandální je to, že se vždy jedná o tvrzení z druhé ruky. Ať už jde o pěstouny, kteří pochopitelně nechtějí přijít o „své“ nové děti nebo o podjatou učitelku mateřské školky, na niž si ještě před vypuknutím kauzy Michalákovi stěžovali,“ píše Echo24.cz.

Na začátku bylo udání ze školky

Policie obvinění ze sexuálního zneužívání odložila, lékaři je nepotvrdili a sám soudce Erik Stillum v rozsudku z roku 2011 prý připouští, že jasné důkazy chybí a prohlašuje „je otázka, zda je to pravda“. Důkazy tedy chybí. Překvapivé podle Echo 24.cz je, že i přes to došlo k rozhodnutí odebrat děti oběma rodičům. Soud rozhodl, že otec děti nemůže vídat vůbec a matka se se svým tehdy tříletým a šestiletým synem bude vídat jen dvakrát ročně na dvě hodiny bez možnosti je obejmout či s nimi mluvit česky.

Celý článek ZDE:

Chybí důkazy

Soudce při svém rozhodování vycházel také z posudku, podle nějž obě děti „byly vystaveny emočnímu a fyzickému zanedbávání rodičovské péče“. Závěr posudku říká: „Ani jeden z rodičů není emočně tak zainteresován, abychom mohli doporučit vrácení dětí rodičům.“ Nakonec tedy o odebrání nerozhodly důkazy o zneužívání, které chyběly, ale údajně nedostatečně projevované city rodičů. Přitom na jiné straně rozsudku se Evě Michalákové paradoxně vyčítá přílišná emoční angažovanost: „Matka děti provokuje k pláči tím, že se na ně s obavami v očích intenzivně dívá.“

Možná ještě víc podle serveru Echo24.cz zaráží rozhodnutí odvolacího soudu, kam se případ dostal v roce 2013. Jeho verdikt má deník rovněž k dispozici. V něm se rovněž hovoří o nedostatku důkazů. Přesto rozhodnutí odebrat děti kvůli „selhání péče“ soud znovu potvrzuje! Soudce Agnar Nilsen argumentuje tím, že otec děti bil a ponižoval a matka je „občas z výchovných důvodů propleskla“. Obojí je v Norsku ilegální.


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…