Takhle to bolelo Klause. Novinář se dobrovolně nechal střelit

03.10.2012 8:32

Prezident Václav Klaus po chrastavském atentátu airsoftovou pistolí ukazoval zkrvavený rukáv. Bulvár se rozhodl vyzkoušet, zda takové zranění může být způsobeno zbraní použitou Pavlem Vondroušem a jeden z redaktorů hrdinně nastavil ruku plastové munici. A žádná krev se prý neobjevila.

Takhle to bolelo Klause. Novinář se dobrovolně nechal střelit
Foto: hns
Popisek: Prezident Klaus a útočník Vondrouš, ilustrační koláž

„Jde to cítit, ale dá se to vydržet,“ popsal rekonstrukci redaktor deníku Blesk, který představoval oběť. Oblékl si na to košili a sako, jako měl prezident, a od oficiálního distributora si redaktoři pořídili i přesně stejnou zbraň. Pak z několika centimetrů sedmkrát vystřelili na svého kolegu a podívali se, co plastové kuličky na jeho těle napáchaly. Výsledkem testu bylo několik menších modřin na ruce a jedna větší na boku.

„Myslel jsem si, že tam budu mít modřiny. Teprve po dvou hodinách jsem si sundal sako a uviděl zakrvácenou košili. To mě zarazilo a donutilo brát to vážně. Proto jsem jel do nemocnice,“ popsal své obtíže sám prezident. Odborníci se však shodují, že takováto zranění nemohou být airsoftovou pistolí způsobena. „Za celou svou kariéru jsem se nesetkal s něčím podobným. Na vlastní kůži jsem pocítil zásah kuličkou z těsné blízkosti, která neprošla ani tričkem,“ popsal Tomáš Pantůček ze společnosti Airsoft Praha.

Blesk se proto zamýšlí, jak je možné, že prezidentovi byla způsobena popsaná zranění. Spekuluje o nemoci či užívání léků na ředění krve, které by něco takového mohly způsobit. Hradní mluvčí Radim Ochvat nechtěl věc nijak komentovat.    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…