Taková špína. Smrt Milana Lasici: Přišel zásah. Musel

20.07.2021 12:44

Slovenští konspirátoři se neštítí ani úmrtí, a tak jen dva dny po skonu populárního slovenského herce Milana Lasici přišli se lží. Ta Lasicu s dalším zesnulým hercem Júliem Satinským vyobrazuje jako spolupracovníky Státní bezpečnosti. Policie nyní tento hoax vyvrací.

Taková špína. Smrt Milana Lasici: Přišel zásah. Musel
Foto: Radim Panenka
Popisek: Milan Lasica

Anketa

Co je problémem romského etnika v ČR?

hlasovalo: 12796 lidí

„Na internetu lžou slovenští konspirátoři a neváhají při tom prorazit morální suterén. Je jim to úplně jedno, jejich jediným cílem je získat co nejvíc lajků a sdílení, aby se mohli pochválit před svou komunitou, jaké velké spiknutí odhalili,“ uvedla policie.

Policie tak hoax o Lasicovi a Satinském vyobrazených jako spolupracovníků Státní bezpečnosti vyvrací mimo jiné i prostřednictvím stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR. 

Fotografii sdílel mimo jiné uživatel Ludovít Vicena. Obrázek byl z Registračního protokolu agenturních a operativních svazků Státní bezpečnosti a vojenské kontrarozvědky, jenž je volně dostupný na stránkách Ústavu paměti národa. Uživatel ukázal na jména Milana Lasici a Julia Satinského.

Oba umělci však byli ve skutečnosti jen prověřovanými osobami. Podle Policie SR je zřejmé, že oba dva byli považovaní za prověřované, respektivne nepohodlné osoby. 

Herec Milan Lasica zemřel v neděli 18. července při závěrečné děkovačce po společném koncertu s orchestrem Bratislava Hot Serenaders. Bylo mu 81 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…