Takové slinty! Nadávali jí za Rajchla, poslankyně ANO se nedala

19.04.2023 13:50 | Ze sítí

Poslankyně Berenika Peštová (ANO) se vymezuje proti slovům novinářky deníku Forum24 Johany Hovorkové. Ta Peštovou označila za představitelku extremistických lidí v hnutí ANO, kteří spojují „babišovce a rajchlovce“. Podle Hovorkové není daleko k tomu, že se koaličně spojí hnutí ANO a PRO Jindřicha Rajchla. Peštová to označuje za „slinty“ od samozvané novinářky.

Takové slinty! Nadávali jí za Rajchla, poslankyně ANO se nedala
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Hovorková ve svém komentáři v deníku Forum24 tvrdí, že hnutí ANO má blízko k demonstracím Jindřicha Rajchla a proruským silám, ačkoliv na oko předstírá zdrženlivý postoj. „Ve skutečnosti se babišovci a rajchlovci vezou na stejné vlně, což se dá dokázat například na existenci poslankyně Bereniky Peštové z ANO,“ je přesvědčená Hovorková.

Peštová je podle ní klasickou figurkou hnutí ANO, která „nepatří mezi nejostřejší tužky v penálu“, ale je tak nějak blíže lidu. „Peštová nadšeně navštěvuje Rajchlovy proruské demonstrace a vehementně jim fandí. Ostatně její profil je studijním materiálem pro konspirace, nesmysly nebo za vtípky schovanou nenávist,“ uvádí Hovorková.

Peštová se podle ní naposledy radovala z demonstrace před sídlem vlády a sdílela fotografie z pochodu ke Strakově akademii. „Tam se sice shodou okolností skandovalo ‚Čechy Čechům‘, případně se sprostě řvalo směrem k lidem s ukrajinskými vlajkami u Národního muzea, ale to paní Peštové nevadilo, naopak si možná taky zakřičela, těžko říct,“ uvažuje Hovorková.

Na facebooku poslankyně Peštové se prý šíří proruské nesmysly, což jasně ukazuje sblížení hnutí ANO a strany PRO. „Právě ona je tedy představitelkou toho, co spojuje rajchlovce a babišovce. Ale samozřejmě nejen ona, vždyť sám Babiš nám to před prezidentskými volbami ukázal dost názorně. Extremistů v naší společnosti není málo. A nebylo to jen těch pár tisíc demonstrantů na Václaváku. Další z nich nám tu financuje Agrofert. Brzy z nich mohou být koaliční partneři, na to bychom si měli dát pozor,“ varuje Hovorková.

Její komentář samotná poslankyně označila za nesmysl a snaží se vyvrátit některé ze spekulací. „Tento ‚slint‘ napsala paní ‚novinářka‘ Johana Hovorková z ‚hnojometu‘ Forum24. Tak si to shrneme paní Hovorková,“ píše Peštová na facebooku a reaguje na některé konkrétní body.

„Nebyla jsem na žádné proruské demonstraci!“ tvrdí Peštová. Reaguje také na slova o tom, že je v rámci hnutí ANO v pozadí. „Jestli jsem, nebo nejsem ostrá tužka v penálu nevím, ale ANO, poslouchám lidi a zajímají mě jejich názory! Tudíž jsem jim blíž, jak říkáte,“ pokračuje Peštová.

Nelíbí se jí ani to, že Hovorková sleduje její facebookový profil a mluví dokonce o šmírování. „Když šmírujete můj FB (tyto praktiky znám z dob předrevolučních), tak byste měla vědět, že jsem u Strakovky nebyla,“ kontruje Peštová.

„A závěrem: Právo shromažďovat se je jedním ze základních lidských práv zakotvených v Listině základních práv a svobod. Demonstrace proti vládě je legitimní nástroj, kterým lid vyjadřuje svůj nesouhlas s ní,“ poučuje novinářku, že demonstrace jsou základním lidským právem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tuhle apoštolku Němcové když vidím na fotce, je mi blivno, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePavel X , 19.04.2023 14:49:04
To je hnojomet první kategorie. Zakomplexovaná narušená osoba. Já bych jim udělal pavilon v Bohnicích. Dát tam jí, Němcovou, Novotného ml., Rakušana.. Všechno stejné těsto.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …