Takovou nakládačku Zeman dlouho nedostal. Přišla z TV Nova

28.11.2016 10:52

Způsob, jakým televize Nova informovala své diváky o střelbě, kterou si prezident Zeman vyzkoušel v rámci návštěvy Ústeckého kraje, vzbudil na sociálních sítích velký rozruch. Mnozí uživatelé Facebooku neskrývají pobouření nad tím, že Nova si dovolila zesměšnit hlavu státu.

Takovou nakládačku Zeman dlouho nedostal. Přišla z TV Nova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman neskrýval radost nad vítězstvím Donalda Trumpa

„Prezident Zeman se dnes možná dopustil trestného činu nedovoleného ozbrojování. Přestože nemá zbrojní průkaz, vzal si na střelnici jako suvenýr ostrou vojenskou munici. Nikoho z doprovodu nenapadlo varovat prezidenta, že je to nezákonné a že by ho taková střela mohla při neodborné manipulaci zabít,“ uvedla moderátorka Lucie Borhyová reportáž ze severočeské střelnice, kde vojáci umožnili prezidentovi zkusit si vystřelit na terč.

Autor reportáže hned na úvod podotkl, že prezident se nikdy netajil tím, že nesnáší novináře. „Ale divadlo před kamerami si dnes neodpustil,“ dodal.

„Přestože má modrou knížku, chtěl ukázat, že umí vystřelit z pušky. Představení trvalo jen pár minut a velitel ozbrojených sil se může pochlubit, že na vzdálenost patnácti metrů by trefil do břicha člověka. Jen mu vojáci zapomněli říct, že s tímto kvérem se střílí na dvě stě metrů,“ mírnil novinář nadšení z toho, že prezidentovi stačil na trefení terče jeden náboj.

Podle autora reportáže toho prezident evidentně o zbraních mnoho neví. „Zatímco pózoval novinářům, mířil na hlavu chudákovi fotografovi. Za takovou chybu vás vyhodí instruktor od zkoušky na zbrojní průkaz. Ale prezident se sám přiznal, že nestřílí. Nemá tedy ani povolení držet ostré střelivo, přesto po skončení exhibice požádal vojáka, jestli si může vzít náboj do útočné vojenské pušky,“ zaznělo v reportáži.

Reportáž ke zhlédnutí ZDE

Protože si prezident náboj ponechal, dopustil se dle reportéra nedovoleného ozbrojování. „Hradní kancléř si v zápalu boje nezvyklého suvenýru ani nevšiml. A vojáci by nejspíš svému vrchnímu veliteli nejspíš darovali klidně i samopal,“ naznačuje reportér.

Na závěr reportáže zaznělo, že prezident už je z výletu zpět na Hradě. „Pokud tam někdo objeví ostrou munici ráže 556, může ji anonymně odevzdat na nejbližší policejní služebně. Nebo počkat, až bude vyhlášena zbraňová amnestie.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…