Takto si prý Babiš se Zemanem vychutnají Sobotku. Američan Best píše i o zatýkání

03.04.2014 15:08

Americký novinář Erik Best se zamyslel nad tím, jaká budoucnost vlastně čeká premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) od chvíle, kdy se současný ministr financí Andrej Babiš (ANO) dostal k dokumentům o privatizaci OKD. Za ní stál právě Sobotka jako tehdejší šéf státní kasy. A podle Besta bude teď především na Babišovi, jak dlouho nechá Sobotku v premiérském křesle.

Takto si prý Babiš se Zemanem vychutnají Sobotku. Američan Best píše i o zatýkání
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Od chvíle, kdy se Bohuslav Sobotka (ČSSD) stal premiérem, se čas od času vynoří dotazy na kauzu OKD. Taková doba nastala i nyní. Za pozornost ovšem stojí, že v kauze pátrá deník MF Dnes, který patří Andreji Babišovi. Best připomíná, že jde zároveň o ministra financí, takže má přístup k řadě informací z titulu své současné funkce. Některé z informací pak po „náročném novinářském pátrání“ přináší právě Babišův deník. A co ze zveřejněných informací plyne?  

„Pokud by se vykládaly tak, jak se na první pohled nabízí, byly by nezvratným důkazem, že Sobotka spolu se svým dobrým přítelem, právníkem Radkem Pokorným, pomohl Zdeňku Bakalovi odcizit OKD. Teď je na Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi, aby se rozhodli, jak dlouho Sobotkovi umožní pokračovat ve funkci premiéra. Kdyby mu podporu odepřeli, koalice by mohla vesele pokračovat s novým ministerským předsedou,“ míní novinář v textu uveřejněném na svém webu.

Celý text najdete ZDE.

Má navíc za to, že Sobotka je premiérem v podstatě neviditelným, takže se toho tolik nezmění, tedy alespoň ne pro české občany. Pokud by Zeman s Babišem politickou akci odkládali, mohl by být dnešní premiér pokořen tehdy, až by byl v kauze OKD zatčen někdo jemu blízký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…