Takže Češi nebudou brát migranty? Už příští týden přijde odveta, uhodilo z Bruselu

07.06.2017 7:41

Jen co vláda premiéra Sobotky oznámila, že Česká republika nebude přijímat žádné uprchlíky podle kvót, přišla tvrdá reakce z Bruselu.

Takže Češi nebudou brát migranty? Už příští týden přijde odveta, uhodilo z Bruselu
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Evropská komise včera pohrozila, že proti členským státům, které i nadále odmítají uprchlické kvóty, by mohly být již příští týden podniknuty právní kroky. Komisaři sice konkrétně nejmenovali Českou republiku, ale vzhledem k aktuálnímu prohlášení ministra vnitra Milana Chovance je zřejmé, že varování se vztahuje vedle Maďarska, Polska a Slovenska právě na Českou republiku. Za EK se vyjádřil komisař pro migraci Dimitri Avramopoulos.

„Již příští týden bychom měli konkretizovat kroky, které hodláme podniknout s ohledem na protiprávní jednání členských států, které neplní závazky související s uprchlickými kvótami,“ cituje Euronews řeckého komisaře a zmiňuje také prohlášení ministra vnitra Milana Chovance, který tento týden v pondělí oznámil, že Česká republika se na přesídlování migrantů na základě kvót podílet nebude.

„Vláda schválila pozastavení těchto závazků kvůli zhoršující se bezpečnostní situaci a nefunkčnosti celého systému. Vláda rovněž vyzvala Ministerstvo vnitra, aby ukončilo všechny aktivity v těchto oblastech. V praxi to znamená, že Česká republika nehodlá přijímat migranty z Řecka a Itálie,“ cituje Euronews Chovance s tím, že naše země přijala ze stanovené kvóty ve výši 2600 jen dvanáct lidí, zatímco Polsko, Maďarsko a Slovensko nepřijaly ani jednoho migranta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…