Tato vláda lidem nijak nepomůže. My jsme poslední mohykáni, píše Okamura

25.10.2014 13:59

Přijetí služebního zákona tvrdě odsuzuje šéf Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura. Na svůj profil na ParlamentníListy.cz napsal čtenářům, co si myslí o současné koalici, která zákon nakonec protlačila sněmovnou. „Milí přátelé, ne slova, ale činy jsou důležité. A po roce ve sněmovně, kdy práci této vlády velmi zblízka detailně sleduji, jsem nyní již zcela přesvědčen, že všichni poznáme, že tato vláda nijak životy občanů nezlepší. Jsou to pouze líbivá populistická marketingová hesla," píše Okamura.

Tato vláda lidem nijak nepomůže. My jsme poslední mohykáni, píše Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Členy Úsvitu označuje poslanec za poslední mohykány, kteří prý doslova do posledního dechu bojovali proti zaplevelení státních úřadů politickými trafikanty, politickými tajemníky a politickými náměstky.

„Nakonec ale ČSSD, ANO, KDU-ČSL, TOP 09 a ODS společně v pátek definitivně prohlasovaly nový služební zákon, i proti vetu prezidenta, a především hnutí ANO tak zcela zradilo principy, které naslibovalo občanům,“ je přesvědčen Tomio Okamura.

„Hnutí Úsvit se tak stalo `posledním mohykánem` v boji proti politizaci státní správy a jako jediné hlasovalo proti, jelikož komunisté se při hlasování pouze zdrželi,“ konstatuje poslanec a zdůrazňuje, že Úsvit je ochoten se připojit k avizované ústavní stížnosti prezidenta na tento zákon.

Celý článek Tomio Okamury ZDE.

„Copak to občané nevidí, jak se tato vládní koalice ve skutečnosti chová? A to je jen jeden z mnoha příkladů, o kterém bych mohl hovořit. To lidem opravdu stačí dostat koblihu, kouknout na líbivý plakát a pár populistických hesel? Milí přátelé, NE slova, ALE činy jsou důležité. A po roce ve sněmovně, kdy práci této vlády velmi zblízka detailně sleduji, jsem nyní již zcela přesvědčen, že všichni poznáme, že tato vláda nijak životy občanů nezlepší. Jsou to pouze líbivá populistická marketingová hesla,“ píše roztrpčeně Okamura.

Okamura: Lépe se mít nebudete!

„Zapamatujte si to a za rok se podívejte do svých peněženek, jestli se máte lépe – to už budou u vlády celé dva roky, a já vám již nyní odpovím, že se lépe mít nebudete,“ prorokuje šéf Úsvitu.

Vrácenou novelu služebního zákona podpořilo 123 ze 166 přítomných poslanců. Návrh měl podporu vládní koalice i některých opozičních stran. Na přehlasování prezidentova veta nicméně stačila nadpoloviční většina, tedy 101 hlasů. Proti hlasovali poslanci z hnutí Úsvit, komunisté se zdrželi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…