Tatra z eráru, pořád za statisíce. Novotný ji pošle na Ukrajinu, protože si řekli

03.11.2023 9:45 | Monitoring

Pavel Novotný opět budí v souvislosti s válkou na Ukrajině rozruch. Na sociální síti oznámil, že pražské Řeporyje, kde za ODS starostuje, a jejich jednotka sboru dobrovolných hasičů věnují ukrajinské armádě starou hasičskou plošinu. Která se ovšem stále prodává za statisíce korun. „Tohle řešení je dle mého správné a smysluplné,“ hájí svůj záměr před lidmi na sociální síti X. Ti si ale spíše klepou nevěřícně na čelo.

Tatra z eráru, pořád za statisíce. Novotný ji pošle na Ukrajinu, protože si řekli
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

Řeporyje a jejich jednotka sboru dobrovolných hasičů se podle starosty Novotného rozhodli poskytnout Ukrajině požární automobil Tatra 148. „Prostřednictvím vojenské správy partnerského města Hostomel přišla opatrná prosba jednotky speciálního určení Národní gardy Ukrajiny a zastupitelstvo Řeporyjí záměr vyhovět jednomyslně podpořilo. Řeporyje a jejich jednotka SDH věnují ukrajinské armádě plošinu T148,“ uvedl.

Lidi svým rozhodnutím poměrně překvapil, i když se jedná o starý požární automobil, Řeporyje vlastní pouze jediný, kterého se nyní chtějí zbavovat. „Musíte mít ještě jednu. Jinak si to nedokážu vysvětlit,“ pozastavoval se jeden z uživatelů sociálně sítě X.

„Máme s velitelem JSDH záměr, který je na poměry dobráků stejně nevšední jako marnotratný. Asi nevyjde a je to navíc tajemství. A je to fuk. Ukrajinská armáda tu plošinu potřebuje. My ji vytáhneme 2x do roka, nájezd 25 km, je to historie a ekonomicky blbost.10x levnější roční provoz, když si ji půjčím pokaždé, když je třeba. Mám 8 profíku v jednotce. Roky si klepou na čelo. Miloval ji velitel Jirka. A já mám rád Jirku. Tohle řešení je dle mého správné a smysluplné,“ míní Novotný.

Požární automobil Tatra 148, kterou Novotný na Ukrajinu posílá, patří s rokem výroby kolem roku osmdesát spíše mezi šrot. Její obvyklá tržní cena, jak stojí v posudku, se dnes pohybuje plus minus kolem statisíc korun. Nicméně jsou inzeráty, kde se prodává za 350 000 Kč.

V březnu tohoto roku pražské Řeporyje uzavřely partnerství s ukrajinským Hostomelem. V květnu se pak do tohoto města s letištěm, které bylo jedním z prvních cílů ruské invaze na Ukrajinu, vydal spolu s bývalým hradním mluvčím Jiřím Ovčáčkem. Novotný tehdy Hostomelu daroval českou vlajku a vlajku Řeporyjí, uvedl server iDNES.cz.

„Pro chcimíry: jsem tady a ta válka je opravdová, nejsou to herci. Sláva Ukrajině! Sláva hrdinům,“ vzkázal přes sociální síť X Novotný z Hostomelu, který se nachází na předměstí ukrajinského hlavního města Kyjeva. Městu tehdy také daroval čtyři neprůstřelné vesty a přislíbil, že v Česku zorganizuje pobyt hostomelských dětí, které válka traumatizovala.

„Rádi bychom u nás otevřeli Český dům,“ informoval muže na Ukrajině generál a šéf vojenské správy Hostomelu Serhyi Borysyuk. Ten má být podle Ovčáčka ukrajinským „výrazem vděku“ České republice.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Měl raději napsat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDavid007 , 03.11.2023 10:55:49
Sláva našim osvoboditelům z Ukrajiny, kteří nás v 68 ém osvobozovali od západního imperialismu.

|  19 |  1

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…