Televizní bitvu Zemana a Drahoše na Primě sledovaly více než dva miliony diváků

23.01.2018 22:41

Duel prezidentských kandidátů Jiřího Drahoše a Miloše Zemana sledovalo dnes večer v televizi Prima 2,2 milionu diváků. Na konci přímého přenosu z karlínského divadla to řekl moderátor debaty Karel Voříšek. Pondělní debatu TV Barrandov, v níž vystoupil Zeman sám, vidělo v průměru 659.000 lidí. Televizi Novu, kde vystoupil Zeman v neděli také sám, si pustilo 1,5 milionu diváků. Vyplývá to ze zprávy na webu Mediaguru podle dat společnosti Nielsen Admosphere, která sledovanost zaznamenává. Česká televize vysílá debatu obou kandidátů ve čtvrtek z pražského Rudolfina.

Televizní bitvu Zemana a Drahoše na Primě sledovaly více než dva miliony diváků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Duel kandidátů na prezidenta Jiřího Drahoše a Miloše Zemana v Hudebním divadle Karlín

Primě sledovanost stoupala v průběhu pořadu, zhruba po 20 minutách trvání debaty oznámil moderátor 1,6 milionu diváků, po půl hodině dva miliony diváků, na konci pořadu to bylo podle něj o 200.000 lidí více. Debatu přímo v sále přehlušovali potleskem i pískotem či bučením příznivci obou kandidátů.

Pondělní debata TV Barrandov byla ve sledovanosti večerních pořadů pátá. Překonaly ji seriály vysílané ve stejnou dobu na jiných programech. Podíl diváků nad 15 let v hlavním vysílacím čase dosáhl u TV Barrandov zhruba 13 procent.

Debata na televizi Nova vysílaná v neděli večer dosáhla sledovanosti 1,5 milionu diváků starších 15 let. Bylo to zhruba 30 procent všech lidí této věkové kategorie, kteří v tu dobu měli zapnutou televizi.

Před pěti lety se společných duelů konalo více. Karel Schwarzenberg se střetl se Zemanem dvakrát v České televizi a Českém rozhlase, po jednom duelu odvysílaly televizní stanice Nova a Prima Cool a jednu online debatu pořádal i portál iDnes.cz. Diskuse měly vesměs více než milionovou sledovanost, závěrečnou debatu prezidentských kandidátů v ČT sledovalo 1,612 milionu diváků starších 15 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…