Tendr za miliardy na svoz odpadu v Praze bude zřejmě zrušen

24.11.2011 15:53

Miliardový tendr na desetileté nakládaní s komunálním odpadem v Praze bude nejspíš zrušen. Podle zdroje ČTK z něj komise magistrátu vyřadila všechny tři nabídky. Podle některých kritiků byla zakázka předražená. Předpokládaná hodnota tendru byla 13,2 miliardy, nejnižší nabídka byla ale o více než tři miliardy vyšší.

Tendr za miliardy na svoz odpadu v Praze bude zřejmě zrušen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský exprimátor Bohuslav Svoboda

Zrušení tendru údajně komisi doporučil posudek, jehož zpracování si zadala. Zakázku dlouhodobě kritizovala také TOP 09, která se dnes dostala do vedení hlavního města.

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) označil tendr za jednu z možných příčin rozpadu dosavadní koalice v hlavním městě. V úterý novinářům řekl, že s výší nabídky nesouhlasí.

Do dlouho připravovaného tendru se přihlásila tři konsorcia služeb. Nejlevnější nabídku podalo Sdružení Čistá Praha s částkou 16,396 miliardy korun bez DPH. Ve sdružení se spojily firmy Pražská odpadová a.s., Pražské služby a.s. a AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. Pražské služby byly přitom dopředu označovány za hlavního favorita zakázky.

Další nabídky sdružení A.S.A. - svoz Praha je za 16,821 miliardy a Sdružení Marius Pedersen Group za 16,932 miliardy.

Ve sdružení A.S.A. se spojilo šest firem, všechny jsou majetkově propojené se společností A.S.A. International Environmental Services GmbH. Sdružení Marius Pedersen Group tvoří celkem 14 firem z celé České republiky, ve kterých má většinový podíl společnost Marius Pedersen a.s.

Související:
V tendru na odvoz odpadu Technických služeb Praha byly chyby
Další pražský tunel? Zakázku za miliardy vyhrála pár dní stará firma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…