Tento projev by měl Zeman přednést před komunisty... Spisovatel mu ho již napsal

20.04.2018 12:30

Prezident Miloš Zeman poprvé od roku 1990 vystoupí na sjezdu komunistické strany, který se uskuteční v sobotu 21. dubna v Nymburku, a přednese tam projev. Zatímco někteří spekulují o tom, jaká slova přesně zvolí a zda straně doporučí, jak vyjednávat o vládě, spisovatel Jiří Padevět rovnou sepsal na sociální síti řeč, kterou by prezident na vikendovém sjezdu mohl pronést. Ta by se komunistům vůbec nelíbila.

Tento projev by měl Zeman přednést před komunisty... Spisovatel mu ho již napsal
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Soudružky a soudruzi, pokud nebudete usilovně a rychle pracovat na tom, aby se tvář vaší strany zcela změnila, v příštích volbách se můžete snadno propadnout pod volitelnou hranici. Připadá vám skutečně vhodné, aby se politická strana, jejíž ideje si kdysi kladly za cíl ochranu slabších a potřebných, nechala reprezentovat vyznavači nejtvrdšího stalinismu, tedy zločinného systému, za kterým jsou miliony mrtvých, konfidenty tajné politické policie a překrucovači historie? Chybí vám totiž stud, stejně jako vám chybí historická reflexe,“ napsal na svém facebooku spisovatel úvod projevu, který – kdyby podle jeho názoru vycházel z prezidentových úst – by byl velmi milým překvapením.

„Jako člen KSČ v letech 1968 až 1970 se stydím za spoustu věcí, které tato organizace napáchala, stydím se za krvavou brázdu v historii této země, stydím se za Klementa Gottwalda a jeho nenávistné a vlastizrádné projevy v demokratickém parlamentu první republiky, stydím se za financování volební kampaně v roce 1946 z černého obchodu s cigaretami, automobily a německými markami, o kterém vedení strany dobře vědělo,“ píše Padevět v řeči sepsané pro prezidenta.

V ní by hovořil prezident i o tom, jak hluboce se stydí za sadistické bestie Ladislava Máchu, Aloise Grebeníčka, Josefa Pergla a další, kteří v padesátých letech využili rudým horkem pokroucenou zákonnost ke svým zvrhlým sadistickým experimentům. „Stydím se za všechny dozorce komunistických koncentračních táborů, je mi lidsky zle z prokurátorů Urválka, Čížka a Rudého, kteří bez uzardění posílali na smrt nejen politické protivníky, zcela nevinné lidi, ale dokonce i vlastní soudruhy na příkaz jiných soudruhů.“

Spisovatel by dle textu Zemanovi v jeho sobotním projevu doporučil zmínit i to, že se stydí za Ludvíka Hlavačku, který obehnal naši zemi ostnatým drátem nabitým elektřinou a nechal podél hranic zakopat nášlapné miny, abychom tu museli všichni žít tak, jak si někdo jiný představoval. A že se stydí za intelektuály, kteří podlehli snu o kolektivním štěstí a začali ve svém díle místo svědomí používat ústřední výbor strany. Stydět by se také prý měl i za všechny esenbáky a milicionáře, kteří vyhnali mnichy a jeptišky z jejich klášterů a zničili tak na dlouhá léta řeholní společenství.

To ale není zdaleka vše, svůj stud by měl Zeman vyjádřit i v souvislosti s cenzory, kteří rozhodovali o tom, co smíme číst, na co se smíme dívat a co smíme poslouchat. „Stydím se za všechny, kdo vyháněli sedláky z půdy a zničili tak téměř zcela jednu společenskou třídu. Stydím se za všechny fízly a konfidenty Státní bezpečnosti, kteří ničili lidské existence jenom proto, že mohli a chtěli, stydím se za všechny, kdo nutili zástupy oslavovat masové vrahy a dělat z nich podivná božstva,“ pokračoval spisovatel ve výčtu činů přičítaných komunistům.

A v samém závěru Padevět ve slovech určených Zemanovi zmínil i současnou situaci českých komunistů. „Stydím se i za vaši současnost, kdy se neváháte ne kvůli slabým, ale kvůli vlastnímu prospěchu spojit se svými úhlavními nepřáteli, velkouzenáři a fašisty. Dokud se nebudete stydět se mnou, bude vaše role ve společnosti výhradně negativní,“ uzavřel autor proslov pro prezidenta s tím, že hrát takovou roli, to si snad kromě vyložených sociopatů a grázlů nepřeje nikdo.

Celý příspěvěk Jiřího Padevěta z facebooku:

Třeba pan prezident na sjezdu komunistů v Nymburce příjemně překvapí:

Soudružky a soudruzi,
pokud nebudete usilovně a rychle pracovat na tom, aby se tvář vaší strany zcela změnila, v příštích volbách se můžete snadno propadnout pod volitelnou hranici. Připadá vám skutečně vhodné, aby se politická strana, jejíž ideje si kdysi kladly za cíl ochranu slabších a potřebných, nechala reprezentovat vyznavači nejtvrdšího stalinismu, tedy zločinného systému, za kterým jsou miliony mrtvých, konfidenty tajné politické policie a překrucovači historie? Chybí vám totiž stud, stejně jako vám chybí historická reflexe. Jako člen KSČ v letech 1968 až 1970 se stydím za spoustu věcí, které tato organizace napáchala, stydím se za krvavou brázdu v historii této země, stydím se za Klementa Gottwalda a jeho nenávistné a vlastizrádné projevy v demokratickém parlamentu první republiky, stydím se za financování volební kampaně v roce 1946 z černého obchodu s cigaretami, automobily a německými markami, o kterém vedení strany dobře vědělo, hluboce se stydím za sadistické bestie Ladislava Máchu, Aloise Grebeníčka, Josefa Pergla a další, kteří v padesátých letech využili rudým horkem pokroucenou zákonnost ke svým zvrhlým sadistickým experimentům, stydím se za všechny dozorce komunistických koncentračních táborů, je mi lidsky zle z prokurátorů Urválka, Čížka a Rudého, kteří bez uzardění posílali na smrt nejen politické protivníky, zcela nevinné lidi, ale dokonce i vlastní soudruhy na příkaz jiných soudruhů, stydím se za Ludvíka Hlavačku, který obehnal naši zemi ostnatým drátem, nabitým elektřinou a nechal podél hranic zakopat nášlapné miny, abychom tu museli všichni žít tak, jak si někdo jiný představoval, stydím se za intelektuály, kteří podlehli snu o kolektivním štěstí a začali ve svém díle místo svědomí používat Ústřední výbor strany, stydím se za všechny esenbáky a milicionáře, kteří vyhnali mnichy a jeptišky z jejich klášterů a zničili tak na dlouhá léta řeholní společenství, stydím se za cenzory, kteří rozhodovali o tom, co smíme číst, na co se smíme dívat a co smíme poslouchat. Stydím se za všechny, kdo vyháněli sedláky z půdy a zničili tak téměř zcela jednu společenskou třídu. Stydím se za všechny fízly a konfidenty Státní bezpečnosti, kteří ničili lidské existence jenom proto, že mohli a chtěli, stydím se na všechny, kdo nutili zástupy oslavovat masové vrahy a dělat z nich podivná božstva. Stydím se i za vaši současnost, kdy se neváháte ne kvůli slabým, ale kvůli vlastnímu prospěchu spojit se svými úhlavními nepřáteli, velkouzenáři a fašisty. Dokud se nebudete stydět se mnou, bude vaše role ve společnosti výhradně negativní. A hrát takovou roli, to si snad kromě vyložených sociopatů a grázlů nepřeje nikdo.

Děkuji vám za pozornost.

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…