Těžký úder Hradu od radního ČT: Drzost je tu diagnóza, Zemanův milec už mistruje národ!

27.12.2016 11:11

Nad tím, že policie nevpouštěla lidi na tradiční půlnoční mši ve svatovítské katedrále už pár minut po půlnoci, se na serveru Svobodné fórum zamýšlí člen Rady České televize Zdeněk Šarapatka.

Těžký úder Hradu od radního ČT: Drzost je tu diagnóza, Zemanův milec už mistruje národ!
Foto: tan
Popisek: Bývalý tajemník premiérů, publicista a televizní moderátor Zdeněk Šarapatka

Šarapatka poukázal na to, že policie jen pár minut po půlnoci zakázala občanům návštěvu tradiční půlnoční mše ve svatovítské katedrále. „Na pokyn Zemanovy kanceláře,“ podotýká Šarapatka.

Upozorňuje, že to, jak komplikovaná bývá pražská štědrovečerní doprava, současné hradní papaláše nezajímá. „Uvyklí četným privilegiím a limuzínám s policejní eskortou ji totiž nepotřebují. Všem, kteří byli v sobotu odkázáni na městskou dopravu a na rozdíl od jiných to přesně na minutu nestihli od vánočního stromku na Pražský hrad, proto ukázali vztyčený prostředník. A na vánoční bohoslužbu opozdilce rovnou nepustili,“ píše Šarapatka.

  • Celý text je ZDE

Celé věci podle něj dává korunu prezidentův mluvčí Ovčáček. Ten totiž peskuje občany, že „je slušností a samozřejmostí dostavit se na půlnoční mši včas“. „Paralela s totalitními dohlížiteli nad církvemi se tu nedá přehlédnout. Drzost je tu diagnóza, Zemanův milec už mistruje národ! Že bylo slušností a samozřejmostí dostavit se včas především na pohřeb slovenského exprezidenta si už radši nevzpomene,“ podotýká Šarapatka.

A ptá se, o kolik menší byla hrozba terorismu na Hradě do půlnoci než po půlnoci.

Vánoční anabáze s půlnoční podle něj může mít ještě jiné vysvětlení. „Navazuje totiž na celou řadu vrchnostenských manýrů, které tu kvůli vlastnímu soukromí zavedla prezidentská kancelář se Zemanovými souputníky v čele. Jen před pár týdny nechal kancléř Vratislav Mynář uzavřít v noci i východní bránu Pražského hradu, za což si vysloužil kritiku od Hradní stráže. Ta za kancléřovým příkazem vidí výhradně jeho soukromé důvody; v areálu Hradu a v blízkosti brány totiž bydlí Mynářova rodina. A pod okny by ráda klid,“ upozorňuje Šarapatka.

Závěrem varuje, že jestliže nás na Štědrý den nepustili na bohoslužbu do katedrály, zítra mohou zavřít celý Hrad. Kvůli bezpečnosti. „Zda jejich nebo naší neupřesňují, odpověď je přitom nasnadě. Žijí si tu královsky, podle hesla můj dům, můj Hrad. S maskotem v čele, který extra nepřekáží. Znají nás jako vlastní boty, reptáme, ale šlapeme dál. Svoboda nesvoboda. A za rok už přijdeme včas!“ uzavírá svůj komentář Šarapatka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…